LG predstavio nove proizvode za IoT tržište

Četvrtak, 27.07.2017. 17:09

Korejska tvrtka LG Electronics je u ponedjeljak predstavila 5 različitih Internet-of-Things (IoT) senzora koji se mogu koristiti u kućanstvu te funkcioniraju u skladu sa svom najnovijom tehnologijom koju kompanija ima u tome sektoru.

IoT je koncept u kojem su uređaji povezani internetom i mogu se prepoznati na drugim uređajima kako bi razmijenili potrebne podatke te poboljšali učinkovitost i korisnikovo zadovoljstvo. Svi lideri na tržištu već neko vrijeme značajno ulazu u ovo tržište, pogotovo kad je riječ o spajanju drugih uređaja s kućanskim aparatima.

LG Electronics tvrdi da ovih 5 senzora otkriva propuštanje vode, dim, ugljični monoksid, vrata i kretanja. Proizvodi su dostupni za kupnju u maloprodaji.

SmartThinQ app

IoT uređaji se spajaju na SmartThinQ, mobilnu aplikaciju koju je napravio LG kako bi korisnik mogao kontrolirati kućanske aparate.

Senzori mogu slati podatke na pametne telefone, obavještavajući korisnike u slučaju situacija kao sto su propuštanje vode. Tvrtka je rekla kako će detektor ugljičnog monoksida pomoći u zaštiti ljudi jer je plin bezbojan i bez mirisa. Senzori vrata šalju obavijesti na pametne telefone kako bi bolje zaštitili kućanstva od uljeza.

Cijena ovih novih LG senzora, koje proizvode LG poslovni partneri, se kreću od 32,000 WON (183 kn) do 66,000 WON (375 kn), a kompanija tvrdi da će nastaviti širiti suradnju s drugim tvrtkama kako bi proširila svoj asortiman opreme za "pametno kućno okruženje".

INFO: www.lge.com/hr