Novi Bosch mikroskener za interaktivnu lasersku projekciju

Srijeda, 08.03.2017. 18:15

Na nedavno održanom MWC 2017 sajmu u Barceloni, Bosch je predstavio BML050, mikroskener za interaktivnu lasersku projekciju.

Temeljna komponenta ovog rješenja koje omogućava lasersku projekciju bez potrebe fokusiranja i pretvara svaku površinu u virtualno korisničko sučelje je MEMS skener BML050 visoke razlučivosti. Virtualno UI rješenje daje svakoj vrsti uređaja njegovu vlastitu osobnost i tehnologiji omogućuje interakciju s ljudima, ne bi li život olakšala i učinila ga uzbudljivijim.

BML050 omogućava stvaranje preciznog korisničkog sučelja na zahtjev za međusobno povezani svijet interneta stvari (IoT), npr. za kućanske aparate, tablete i društvene robote. BML050 je inovativno rješenje za ugrađene projektore i primjene s proširenom stvarnosti kao što su igre, infozabava te zasloni za prikaz u vidnom polju u automobilima.

957678

"Uzbudljivi razvoji na području interneta stvari kreću se nevjerojatnom brzinom te Bosch Sensortec nastavlja poticati inovacije", rekao je Stefan Finkbeiner, glavni direktor društva Bosch Sensortec. "Nije samo riječ o tome kako uređaji komuniciraju ili osjećaju svoju okolinu, nego o tome kako je tehnologija sve više u interakciji s ljudima. Laserski projicirana virtualna sučelja novo su fascinantno rješenje u svijetu prilika na koji ranije nismo ni pomišljali."

S pomoću mikroskenera BML050, Bosch Sensortec proširuje svoj postojeći asortiman optičkim mikrosustavima. Skener sadržava dva mala MEMS zrcala za projekciju lasera u RGB bojama na bilo koju površinu radi stvaranja projicirane slike. BML050 je kompaktan i energetski učinkovit, što ga čini idealnim za uređaje s ograničenim prostorom i napajanjem.

957679

"MEMS skeneri trenutačno imaju sve veće područje primjene", objašnjava Jérémie Bouchaud, direktor odjela MEMS & Sensors tvrtke IHS Markit. "Boschev Sensortec MEMS skener BML050 pruža dvije funkcije u jednom proizvodu i to zaslon za prikaz i korisničko sučelje s podrškom za geste. Ostale nove primjene MEMS skenera uključuju npr. prilagodljiva prednja svjetla i automobilske zaslone u visini glave."

INFO: www.bosch.com