Pametni termostat Schneider Electric postao je još pametniji

Srijeda, 03.08.2016. 08:40

Wiser Air Wi-Fi termostat je unaprijeđen za novu Eco IQ funkciju koja prilagođava temperaturu na osnovu korisnikovih komentara, što omogućava korisniku da odredi prioritete udobnosti u odnosu na količinu potrošnje.

Korisnici mogu podesiti uređaj da služi kao rashlađivač ili kao grijač prostora. Putem mobilne aplikacije, stanodavci mogu javiti da li im je temperatura odgovarajuća, te će po tome uređaj znati prilagoditi za sljedeću uporabu.

Termostat sada također koristi i Schneiderovu WeatherSentry uslugu za vremensku prognozu koja omogućava uređaju da odredi koliko dugo će trebati da se promjeni temperatura u kući kako bi mogao unaprijed znati koliko će mu trebati vremena da stvori optimalnu temperaturu unutar kuće.

Trenutna verzija Wiser Air pametnog termostata biti će ažurirana kako bi postojeći korisnici mogli također uživati u blagodatima novog software koji sadrži Eco IQ.Predstavnici tvrtke Schneider Electric su također rekli kako će se Wiser Air bez problema moći ovog ljeta sinkronizirati s Alexom, Amazonova aplikacija za upravljanje glasom, čime Wiser Air dobiva opciju glasovne kontrole.

Termostat, koji je originalno pušten u prodaju u studenom 2015. godine, ima 3.5” zaslon u boji i može mjeriti temperaturu, svjetlo, pokret i vlagu. Cijena na američkom tržištu iznosi 239 dolara, a dostupnost proizvoda kao i njegova cijena na domaćem tržištu za sada nije poznata. 

INFO: Schneider Electric