Yamaha ulazi na tržište multi-room proizvoda

Subota, 22.08.2015. 07:59

Velika Yamahina netom objavljena novost kaže kako će cjelokupni proizvodni asortiman za 2015. godinu, od soundbarova do AV receivera, biti obogaćena multi-room tehnologijom pod nazivom MusicCast!

Iako predstavljena davne 2003. godine, u Yamahi su cjelokupni koncept odlučili oživjeti i učiniti ga dostupnim u širokom spektru uređaja. Domišljato, umjesto da uvode sasvim nove proizvode, u Yamahi su pronašli bolji način: MusicCast će se primijeniti kroz cijelu seriju AV receivera, soundbarova, bežičnih zvučnika, glazbenih mikro sustava i stereo pojačala, ukupno u 23 proizvoda iz kataloga za 2015. godinu.

yamaha musiccast logo

Fleksibilnost kao ključni element MusicCasta omogućava da se bilo koja komponenta unutar kućnog sustava pretvori u izvor glazbe i istu streama na ostale MusicCast uređaje - TV zvuk sa soundbara, CD zvuk s mikrolinije ili strimana glazba preko Bluetootha ili AirPlaya.

Prednost je što svi MusicCast uređaji sadrže Bluetooth prijemnik i predajnik, što ga čini kompatibilnim i s drugim bluetooth uređajima, koji ne moraju nužno biti dio MusicCast obitelji - slušalice, ili drugi bluetooth zvučnici npr.

yamaha musiccast support

Svi MultiCast uređaji također imaju i analogne ulaze za spajanje s vanjskim izvorima zvuka (npr. MP3 plejeri), uz podršku za hi-res glazbu. To znači da će biti moguća reprodukcija 24-bit/192kHz FLAC, WAV i AIFF te 24-bit/96kHz ALAC zapisa, a u naprednijim varijantama i DSD zapisa do 5.6MHz.

Upravljanje i kontrola MusicCast uređaja je osigurana iOS i Android besplatnim aplikacijama instaliranima na tabletima ili telefonima, uz mogućnost reguliranja glasnoće, odabira ulaza i raspodjele glazbe po pojedinom uređaju.

Yamaha MusicCast će dolaziti serijski u svim nadolazećim Yamahinim modelima, dok će kod trenutno dostupnih modela uskoro biti moguće izvršiti aktivaciju MusicCast opcije nadogradnjom softvera.

INFO: www.bojezvuka.hr