Preminuo je Ken Ishiwata

Utorak, 03.12.2019. 19:25

Danas je objavljeno da je 25. studenog 2019. godine, u 72. godini preminuo poznati audio konstruktor i ambasador brenda Marantz, Ken Ishiwata.

Ken je obilježio i na neki način mijenjao audio industriju posljednjih nekoliko desetljeća. Međutim, iako se njegov utjecaj i ideje svakako mogu mjeriti globalno, Kenova energija i znanje zasigurno su obilježili prije svega uređaje sa značkom tvrtke Marantz, unutar čijeg kataloga je osmislio ili unaprijedio značajan broj pojačala i CD playera.

marantz ruby 04

Svatko tko je poslušao, a prije svega posjedovao neki od Marantzovih uređaja od '90-ih naovamo, zna koliku težinu su Kenove intervencije i sklopovi imali na zvuk te posljedično i na percepciju koju je Marantz imao kod kupaca. Oznaka KIS (Ken Ishiwata Signature) oduvijek je značila dobar zvuk.

Posljednji javni nastup Ken Ishiwata je imao prije nešto vise od mjesec dana za vrijeme dodjela nagrada britanskog časopisa What Hi-Fi?. Na toj svečanosti uručena mu je nagrada “Outstanding Contribution 2019” za izuzetni doprinos u audio industriji.

Za vrijeme njegovog posjeta Hrvatskoj dao je i intervju našem časopisu kojeg možete pročitati na ovoj poveznici (Ken Ishiwata).