Počinje Multipak 2019.

Srijeda, 22.05.2019. 14:43

Osmi put za redom otvaraju se vrata Multipaka, multimedijalnog događanja u Pakracu koji se od svojeg pokretanja 2012. godine oblikovao u jedinstven projekt u ovom dijelu Europe te je postao primjer da se kulturni sadržaji mogu uspješno odvijati i izvan uobičajenih okvira velikih gradova. 

Multipak je zajednički projekt Muzeja grada Pakraca, Gradske knjižnice Pakrac i Hi-Fi trgovine RobertoShop pod pokroviteljstvom Grada Pakraca, a ove godine i uz podršku Ministarstva kulture i Hrvatske turističke zajednice.

Ova manifestacija počinje 27. svibnja i traje do 2. lipnja 2019. godine, a namjera organizatora je da se cijeli tjedan ispuni najraznovrsnijim sadržajima – predavanjima, radionicama, projekcijama nagrađivanih dokumentarnih filmova, koncertima, predstavljanjima knjiga i književnika.

Središnje događanje cijele manifestacije je velika Hi-Fi izložba, u zaštićenom kulturno - povijesnom kompleksu Janković, iza koje stoji RobertoShop i njegov vlasnik Božidar Savi. Kako nam je najavio gosp. Savi, sa svojim partnerima iz vlastite high-end distribucije (Rotary Audio), velikim fondom iz second-hand ponude (RobertoShop) i uz gostovanje drugih domaćih AV distributera s kojima surađuje, ovogodišnja Hi-Fi izložba po broju i kvaliteti izlagača bi trebala dosegnuti prethodna izdanja Multipaka, točnije 30 slušaonica s više od 30 izlagača.

Multipak datum 2019

Predstavit će se široki raspon AV uređaja, od budget Hi-Fi sustava pa sve do najluksuznijih High-end primjeraka koji se mogu kupiti u Hrvatskoj, a očekuju se i neke premijere koje će po prvi put biti kod nas prikazane upravo na ovogodišnjem Multipaku.

Ljubitelji dobrog zvuka imat će u sklopu Multipaka priliku vidjeti i poslušati poznata imena Hi-Fi i High-end audio scene kao što su: McIntosh, Sonus faber, Audio Research, dCS, Kuzma, Wadia, Devialet, Trafomatic Audio, Focal, Harbeth, Naim, Nagra Audio, Primare, NAD, Pro-Ject, Audiovector, Marten, Auris, KEF,…

Svečano otvaranje Hi-Fi izložbe u kompleksu Janković je u petak (31.05.) u 15:00 sati. U subotu (01.06.) izložba se otvara u 9:00 sati, traje oba dana do 19:00 sati, dok je u nedjelju (02.06.) izložba otvorena do 14:00 sati. Ulaz je slobodan.

Među mnoštvom događanja svakako treba izdvojiti koncert grupe Detour u petak (31.05.2019.) na otvorenom u dvorištu kompleksa Janković s početkom u 21:00 sat.

Potpuni program događanja na ovogodišnjem Multipaku možete pogledati na stranici Grada Pakraca i službenoj stranici Multipaka.