Ken Ishiwata napustio Marantz

Petak, 17.05.2019. 12:52

Nakon što je proveo 41 godinu u Marantzu i bio njihov dugogodišnji brand ambasador, Ken Ishiwata je napustio tvrtku. 

Jedna od najprepoznatljivijih osoba u modernom audio svijetu, osoba koja je popularnost zaslužila među audiofilima “skromnijeg džepa” uspješnim modifikacijama i unaprijeđenjima Marantz proizvoda iz standardne ponude tvrtke da bi na kraju dobio vlastitu liniju Hi-Fi proizvoda pod nazivom Marantz KI-Signature.

Brojni Marantz proizvodi pod njegovim imenom su osvojili nagrade u prestižnim audio časopisima i vremenom je postala premium ponuda kompanije. Spomenimo samo neke od njegovih uspješnica; Marantz CD63mkII (CD player), PM66KI (pojačalo), Pearl pojačalo i SACD povodom 30-te obljetnice te posljednji u nizu KI Ruby serija koja je predstavljena prošle godine.

Prije nego što je počeo raditi za Marantz (1978), Ken Ishiwata je radio za Pioneer, a između ta dva posla se okušao i kao modni fotograf. Njegovim dolaskom u Marantz mnogi smatraju kao početak perioda gdje će on, kako su ga zvali “zlatno uho” kompanije, postati ključna osoba koja je omogućila veliki komercijalni uspjeh Marantza u Europi.

Za posjeta Ken Ishiwate Hrvatskoj 2013. godine, imali smo priliku razgovarat s njime i cijeli razgovor možete pročitati ovdje.