Furutech antistatična četka za gramofonske ploče

Petak, 17.05.2019. 12:52

Uklanjanje elektrostatičkog naboja iz audio i AV medija je nešto što često muči audiofile u potrazi za vrhunskom reprodukcijom zvuka. Poznato je da zvuk na statički nabijenim medijima imaju tendenciju da postanu zamagljeni i, u slučaju vinila, bilo kakve ogrebotine će generirati dodatni šum zbog iskri uzrokovanih statičkim nabojem.

Japanska tvrtka Furutech je doskočila tom problem izradom posebnog kista. Furutech ASB-1 je jednostavan za korištenje i učinkovito uklanja neželjeni statički naboj iz gotovo bilo čega - od CD-ova i vinilnih ploča do objektiva fotoaparata.

Furutech ASB 1 horizontal

Nova ASB-1 antistatička četka stvorena je posebno za audio i AV aplikacije te sadrži jedinstveni materijal, COREBRID™ B, koje je razvila tvrtka Mitsubishi. Jezgra vlakana je izrađena od visoko provodljivih čestica na bazi ugljika.

Dok standardne antistatičke četke privlače statički naboj da se on drži na površini vlakana (gdje se potencijalno mogu isprazniti natrag na vaš medij), ASB-1 provodi statički naboj kroz jezgru vlakana za učinkovitiji rezultat. Statički naboj je zarobljen i prisiljen na tlo.

Površina COREBRID vlakana je jak vanjski omotač otporan na habanje, što ih čini iznimno izdržljivima, što ASB-1 omogućuje stalno korištenje bez trošenja ili oštećenja posebne vodljive jezgre. Cijena ove antistatičke četke iznosi 140 funti.

INFO: Dacco, tel. 01 245 6666, www.dacco.hr