Ayre serija 8

Nedjelja, 31.03.2019. 12:54

Američka tvrtka Ayre ima u ponudi novu pristupačnu seriju 8 pri čemu pojam pristupačno za njih i za vas ne mora značiti istu stvar.

Prvi model u ovoj seriji EX-8, 100 vatno integrirano pojačalo sa širokom ponudom opcija i ulaza prodaje po cijenama koje variraju od 52.000 kn za osnovni model koji ima samo analogne ulaze, preko baznog digitalnog modela s osnovnim SPDIF ulazima za 60.000 kn do najskupljeg po cijeni od 67.000 kn, koji povrh rečenog sadrži i Ethernet i asinkroni USB ulaz.

Ayre EX 8 rear web

Kako smo kod Ayrea već i navikli, vrhunske performanse i audiofilski zvuk obećani su na svakom koraku, a kako bi se to obećanje i ostvarilo i u modelu EX-8 nalazimo poslastice poput potpuno balansiranog ustroja bez negativne povratne veze Equilock stupanj pojačanja, VGT kontrolu glasnoće i asinkrono SPDIF sučelje, preuzeto iz skupljih serija R i 5.

Ayre ex 8 inside

Ovisno o kupljenom sadržaju, pojačalo ima 3 analogna  (od kojih jedan balansirani) i 6 digitalnih ulaza (Ethernet, USB, AES/EBU, S/PDIF i dva Toslinka). S instaliranim Ethernet modulom podržava Roon a tvornički je konfigurirano za strimanje glazbe sa Spotifya, Qobuza i Tidal.

Još bolje: pojačalo je predviđeno i za buduća unaprjeđenja, dodatke i poboljšanja. Ugrađeno je i pojačalo za slušalice.

INFO: Media audio, tel. 021 323 550, www.mediaaudio.hr