Audiovector QR 5

Srijeda, 20.03.2019. 12:39

Glavna misao vodilja koju danski Audiovector inkorporira u svoje proizvode pa tako i u QR seriju oduvijek jest ponuditi najnapredniju tehnologiju u savršeno obrađenom i kompaktnom high-end paketu.

Zvuk takvog paketa treba biti snažan i istančan, dinamičan, ugodan i detaljan, prilagođen svim glazbenim žanrovima. U Audiovectoru su uvjereni kako se QR 5 samostojeći zvučnik odlično filozofijom uklapa u ova nastojanja, dok će se vanjštinom uklopiti u bilo koji interijer, bez obzira na stil.

Audiovector QR 5 je trenutno najveći zvučnik QR serije i vodeći model. QR 5 savršeno se slaže s drugim modelima iz serije: ako dodate QR Sub, detaljni QR Center i praktični QR Wall, možete sastaviti moćno kućno kino.

Audiovector qr tweeter 03 black web

Prednja ploča je izrađena od jednog komada Aerospace Grade aluminija te precizno obrađena, izbrušena i eloksirana do sive boje Tungsten Titanium. Na ploči se, ispred Gold Leaf Air Motion trakastog visokotonca nalazi disperzijska mreža odnosno S-Stop filter, inspirirana onim koje nalazimo ispred studijskih mikrofona, kao bi se umanjila pojava nezgodnog šuškanja sibilanata.

Ugrađeni konusni driveri promjera 6“ (15 cm) driveri postižu uniformno, klipno kretanje membrana kroz nekoliko oktava, bez izobličenja koje nalazimo npr. kod drivera od aluminija/ dijamanta. Rezultat je toplina, preciznost i detaljnost izvedbe, bez gubitaka na dinamici i muzikalnosti.

Audiovector 01 qr 5 audiovector mala

Na temelju iskustva u izradi čvrstih, laganih i zvučno neutralnih membrana za modele serija SR i R, oblikovana je nova sendvič membrana za ovu seriju. Čvrstoća Aero Space Grade aluminija kombinirana je s prigušnim značajkama mekših materijala. Rezultat je neutralna membrana od 3-slojnog sendviča s vrlo niskim izobličenjima.

Audiovector QR 5 može prenijeti frekvencije u rasponu od 25 Hz do 45 kHz, a unatoč nominalnoj impedanciji od 4 Ohma, pretpostavljamo da ipak neće biti prevelik teret za pojačalo, s obzirom na osjetljivost od 91 dB (2,83 V, 1 m). Zvučnik je moguće naručiti u finišu klavirskog laka, tamnog oraha ili bijeli. Dimenzije pojedine kutije su 105,7 x 21 x 27 cm, masa 22,9 kg, a cijena 22.490 kuna za par. 

INFO: Media audio, tel. 021 323 550, www.mediaaudio.hr