Dynaudio Evoke serija zvučnika

Nedjelja, 17.03.2019. 16:45

Novu seriju zvučnika imena Evoke ima danski proizvođač Dynaudio. Sudeći prema promotivnim materijalima kompanije, veći broj tehnologija iz najskupljih serija integriran je i u modele iz ove serije, ali sada po pristupačnijoj cijeni.

Na primjer, korišteni visokotonac premješten je iz Confidence serije, odnosno modela Special Forty, kojeg smo već imali prilike testirati u našem časopisu (u broju 103.), ali s malom modifikacijom. Za razliku od visokotonca Esotar Forty, koji koristi neodimijski magnet, u ovome je korišten magnet načinjen od ferit-keramike pa je dobio i prigodno ime - Cerotar.

dynaudio evoke Cerotar

Također, unutar visokotonca nalazi se komponenta pod nazivom Hexis. To je unutarnja kupola koja oblikuje protok zraka za uglađivanje frekvencijskog odziva i eliminiranje neželjenih rezonanci koje mogu utjecati na reprodukciju.

dynaudio evoke 10 mala

Tu su i originalne Dynaudio bas jedinice, imena Esotec+ i napravljene od materijala razvijenog unutar kompanije. Jedinice pokreće novi magnetski sustav Ferrite+ koji je zaslužan za veću osjetljivost, poboljšanu rezoluciju detalja i prirodniji, dinamičniji odziv, tvrde iz kompanije.

dynaudio evoke family black web

U ponudi su dva samostojeća modela (Evoke 30 i Evoke 50), dva manja zvučnika za na stalke (Evoke 10, Evoke 20) i za centralni kanal u sustavu kućnog kina (Evoke 25c).

Informacije, cijene i mogućnost demonstracije ovih zvučnika potražite kod domaćeg distributera.

INFO: Sonus art, tel. 01 4813 025, www.sonusart.hr