Ispiši ovu stranicu

Magico zvučnici dostupni u Hrvatskoj i Sloveniji

Četvrtak, 07.03.2019. 17:40

Američka tvrtka Magico na tržištu prestižnih zvučnika pojavila se prije nešto više od desetak godina, nastojeći redefinirati suvremeno poimanje i dizajn zvučnika.

Alon Wolf, njihov konstruktor i dizajner, nastoji se približiti nedostižnom savršenstvu reproduciranog zvuka. Od početne zamisli do izvedbe, Magico zvučnici izrađuju se uz pomoć najsuvremenijih metoda računalnog modeliranja, precizne analize koja se izvodi u stvarnom vremenu i vrhunskih CAD zvučnih simulatora i emulatora. Od izvornog Mini modela iz 2006. Magico je prešao put od titan drivera i kućišta od brezinog drva, preko Nanotech drivera od karbonskih vlakana, visokotonaca od berilija i masivnih aluminijskih kućišta pa sve do M serije izrađene na platformi od grafenskih drivera, visokotonaca od berilija s dijamantnom presvlakom i kućišta izrađenih od kombinacije karbonskih vlakana i aluminija. Ono što se kroz povijest Magica nije mijenjalo jest Wolfova potraga za savršenstvom.

Taj “savršeni” zvuk je oduvijek usmjeren ka potpunoj eliminaciji izobličenja: sve inovacije u izradi rezultirale su mjerljivim smanjenima šuma (iz drivera, skretnica i kabineta) i povećanjem razine rezolucije i transparentnosti. Njihov savršeni zvučnik je ‘ne-zvučnik’, zvuka čistog i neobojenog, ultra-transparentnog i ultra-neutralnog zvuka koji otkriva baš sve. Magico je namijenjen onima koji ne traže tople i sirupaste zvučnike koji će skriti mane izvora. U ponudi domaćeg distributera naći će se četiri modela zvučnika (A3, S1MkII, S3 MkII i M3). Donosimo njihov pregled karakteristika i cijena s izuzetkom modela M3 (na naslovnoj slici) koji je za sada dobavljiv samo na upit.

Magico A3 WEB

 

A3 je zvučnik koji je u okvirima Magica, nešto bliži široj publici, iako donosi niz tehnoloških rješenja koja su do sada bila nedostupna u ovom cjenovnom razredu. Kućište s aluminijskim skeletonom, visokotonac od berilija, karbonske nano-grafenske kupole, neodimijski pogonski sustav i eliptična skretnica zajedno čine zvučnik koji bez kompromisa može nositi ime Magico. Kućište je izrađeno od aluminija klase 6061 T6 i sadrži unutrašnju rešetkastu strukturu koja povećava čvrstoću i masu kućišta. Kalibrirano pod-kućište predstavlja optimalno okruženje za srednjetonski driver, tako da isti funkcionira bez neželjenog tlaka koji unutar kutije proizvodi bas driver. Visokotonsko područje širokog je raspona zahvaljujući novom dizajnu dijafragme visokotonca od berilija, s optimiziranom površinom kupole (28 mm), inovaciji preuzetoj iz platforme M-Projecta. Konusi srednjetonskih drivera (6”) su izrađeni od Multi-Wall karbonskih vlakana i sloja XG nano-grafena s optimalnim omjerom čvrstoće i mase te prigušnim karakteristikama. Sam konstruktor Alon Wolf za ovaj model tvrdi kako je sebi postavio ogroman izazov – zadržati sve temeljne karakteristike Magico zvučnika za veleprodajnu cijenu manju od $10.000. (cijena: 94.900 kn/par).

Magico S1MkII blue WEB

 

S1 Mk II je redizajnirana verzija osnovnog S1 modela, s elementima najnovijih inženjerskih dostignuća. Dizajnerska platforma S1 Mk II sadrži osnovne tehnologije koje su jedinstvene za Magico – aluminijsko kućište i zaštićeni dizajn drivera. Integrirano kućište S1 Mk II sastoji se od jednog komada ekstrudiranog aluminija debljine 3/8″i promjera 12″(30 cm). Vitko kućište je interno učvršćeno novom inovativnom tehnikom pričvršćivanja, uz korištenje naprednih materijala za prigušivanje i ljepila koja smanjuju rezonancije i povećavaju strukturnu stabilnost. Masivna gornja ploča obrađena je u elegantan 3D konveksni oblik kako bi se smanjila difrakcija oko kućišta i pojava stojnih valova. Detaljnost visokih tonova pruža 1’’ visokotonac s membranom od berilija i s dijamantnom presvlakom. Performanse srednjeg spektra osigurava 7’’ bas/srednjetonac od karbonskih nanocijevi i nanografena – kombinacija koja je 20% lakša i 300% tvrđa od materijala koji se koristi u izvornom S1. Novi neodimijski pogon značajno povećava učinkovitost rada S1 MkII. Ovaj model zvučnika je dostupan u dvije verzije finiša: M-Cast i luksuzni M-Coat. (cijena: 159.900 kn/par)

Magico s3 mII WEB

 

S3 Mk II je model pozicioniran između S1 Mk II i S5 Mk II, s tim da ima sve napredne dizajnerske elemente modela S-serije Mk II, uključujući novi 9’’ bas driver s najnižim izmjerenim vrijednostima distorzija, nastao primjenom rješenja iz ograničene serije M-Project. Detaljnost visokih tonova pruža 1’’ visokotonac s membranom od berilija s dijamantnom presvlakom. Novo aluminijsko kućište za magnetni sklop smanjuje ukupne rezonancije i poboljšava izolacijska svojstva sklopa visokotonca. Zvučna zavojnica omogućava niske razine izobličenja i optimalne rezne frekvencije koje poboljšavaju integraciju drivera sa srednjetonskim driverom. Izvanrednu reprodukciju u srednjem spektru osigurava 7’’ mid-bas driver od karbonskih vlakana i sloja XG nanografena. Pod-kućište izrađeno od posebnog polimernog materijala čini optimalnu okolinu za rad srednjetonca. Za najdublje područje zaduženi su novi 9-inčni Magico bas driveri, a moćni magnetski sklop kontrolira 5” titrajnu zavojnicu od čistog titana koja ima linearni pomak od ½”i pruža čistu i neizobličenu razinu zvučnog tlaka do 112 dB @ 50Hz / 1 metar. Integrirano kućište S3 Mk II sastoji se od jednog komada ekstrudiranog aluminija debljine 3/8" i promjera 12". Sva četiri drivera S3 Mk II akustički su integrirana pomoću Magico Elliptical Symmetry Crossover ustroja, uz korištenje najsuvremenijih komponenti tvrtke Mundorf iz Njemačke. (cijena: 279.900 kn/par).

Ovlašteni distributer je splitska tvrtka Media audio, a hrvatska premijera očekuje se na zagrebačkom AV sajmu u Sheraton Zagreb hotelu od 6. - 7. travnja 2019. godine.

Navedeni modeli Magico zvučnika trenutno se usviravaju u Ljubljani, u prostorijama tvrtke UBIQ Audio, slovenskog partnera distributera Media audio, gdje će se 13. ožujka 2019. godine održati slovenska premijera.

Ako ste nestrpljivi do početka zagrebačkog sajma Zagreb AV Show 2019 i ako vam Ljubljana nije daleko odredište, pozvani ste na preslušavanje Magico zvučnika na adresi: Vklop Shop by UBIQ AUDIO d.o.o., Celovška cesta 76, SI-1000 Ljubljana, u vremenu od 12h - 21h.

INFO: Media audio, tel. 021 323 550, www.mediaaudio.hr

Vezani sadržaji