Pristupačna Pro-Ject Box E serija stereo uređaja

Četvrtak, 07.03.2019. 09:32

Tvrtka Pro-ject preporod je vinila odlučila slijediti tako da kupcima ponudi pristupačnija rješenja za kombiniranje analognih i digitalnih izvora.

E-serija sastoji se od dva izvora (DAC Box E i Bluetooth Box E), tri gramofonska pretpojačala (Phono Box E, Optical Box E Phono, Phono Box E BT) i univerzalnog daljinskog upravljača za Box Design uređaje (Control IT).

project phono box e back web

Phono Box E (559 kn) je gramofonsko pretpojačalo za hi-fi sustave s pojačalima koja nemaju zaseban gramofonski ulaz. Phono Box E podržava MM zvučnice i pruža audiofilsko iskustvo po pristupačnijoj cijeni. Napredni sklopovi i SMD dizajn omogućavaju da se razina zvuka i distorzija održava na vrlo niskoj razini, a ugrađena unutarnja zaštita i vanjsko DC napajanje smanjuju rizik od vanjskih interferencija pa se maleno kućište uređaja može smjestiti u blizinu gramofona. Ulazi i izlazi su pozlaćeni kako bi se održala kvaliteta zvuka. Phono Box E moguće je i jednostavno spojiti na linijski ulaz pojačala (AUX itd.).

Phono Box E BT (949 kn) i Optical Box E Phono (949 kn) imaju za cilj jednostavno povezivanje gramofona i digitalnih sustava. Phono Box E BT prenosi bilo koji izvorni signal, uključujući i onaj s gramofona s MM zvučnicom, na Bluetooth zvučnike ili slušalice u dometu od 10 m od uređaja. Optical Box E Phono ima optički izlaz za reprodukciju vinila ili izvora spojenog preko soundbara ili soundbasea. Podržavaju RCA ulaze i 3,5 mm izlaz i mogu istovremeno slati signale preko analognih i digitalnih izlaza.

Bluetooth Box E (639 kn) predstavlja učinkovito rješenje za bežični streaming preko Bluetooth-a. Pored standardnih SBC kodeka, uređaj podržava i audiofilski aptX koji ima kvalitetu na razini CD-a. Uparivanje s mobilnim uređajima je brzo, a raspon dosega je do 10 m. Može se memorirati do 8 različitih pametnih telefona i tableta. Fleksibilnost omogućavaju analogno i digitalno spajanje na pojačalo ili vanjski D/A pretvarač.

Pro ject DACBox E web

 

Entry-level DAC Box E (799) je dobro rješenje za digitalne izvore. Koristi optičke i koaksijalne spojeve i podržava HD rezoluciju do 24/192 kHz. Unatoč cijeni, sadrži solidne komponente i zgodan je dodatak za best-buy CD playere i slične uređaje. Konstrukcija audio spojeva je linearna, s niskom izlaznom impedancijom, čime se izbjegavaju negativne interferencije s kabelima ili pretpojačalom. E-seriju upotpunjuje Control IT (249 kn), all-in-one daljinski upravljač, preko kojeg možete upravljati svim funkcijama Box Design uređaja.

INFO: Media audio, tel. 021 323 550, www.mediaaudio.hr