Pregled uređaja koji su osvojili naše nagrade u 2018. godini

Srijeda, 02.01.2019. 19:08

Na samom početku 2019. godine podsjetimo se još jednom koji su audio / video uređaji osvojili naše prestižne nagrade "Best Buy" i "Preporuka" nakon što su prošli detaljni i standardizirani postupak testiranja kolega iz redakcije časopisa te su se svojom kvalitetom i mogućnostima izdignuli u odnosu na konkurentne proizvode. 

Spomenimo još da smo od samog osnutka časopisa, davne 1996. godine, uveli osnovno pravilo da svi testirani uređaji moraju biti ocijenjeni u redakciji časopisa ili u kućnom sustavu nekog od naših dugogodišnjih recenzenata. Na taj način smo postigli optimalne uvjete ocjenjivanja kvalitete proizvoda i njihove međusobne usporedbe.

Također, uveli smo cjenovnu granicu proizvoda od 10.000 kuna iznad koje ne dajemo oznake "Best Buy" i "Preporuka", jer smatramo da se iz opisa može puno više zaključiti o kvaliteti proizvoda i njegovim mogućnostima u vašem AV sustavu. Ovo pravilo se posebno odnosi na Hi-Fi i high-end audio komponente.

 

Denon AVR x2500H web

DENON AVR-X2500H

Tvrtka Denon već je godinama poznati brand širom svijeta po svojim AV proizvodima i ne treba je posebno predstavljati. Na test smo dobili njihov surround receiver oznake Denon AVR-X2500H, koji spada u niži cjenovni rang surround receivera ali bez obzira na to nudi izuzetno puno. VIŠE »

 

Magnat MR780 MC750

MAGNAT MR780 i MC750

Osim ugrađenog DAB/DAB+ i FM RDS Tunera, gramofonskog pretpojačala (MM), u Magnat MR780 stereo receiver ugrađen je i DAC s 5 ulaza – 2 optička, dva koaksijalna i USB ulazom, svi u mogućnosti zaprimiti PCM signale rezolucije 24bit/192kHz. A za superlako spajanje prijenosnih uređaja tu je Blutooth 4.0 Qualcomm® aptX™sklop. VIŠE »

Atoll IN80e web

ATOLL IN80se

Malo proizvođača još uvijek proizvodi uređaje srednje cjenovne kategorije. Audio svijet polarizirao se s jedne strane na jeftine, a s druge strane na nevjerojatno skupe uređaje. Francuski Atoll Electronique jedan je od rijetkih proizvođača koji cijene svojih proizvoda i dalje drži u normalnim rasponima. VIŠE »

 

Pro Ject Tube Box S2

PRO-JECT TUBE BOX S2

Bespotrebno je ponovo analizirati povratak vinila u sustave audiofila, no i taj trend, ako ga se uopće može sagledavati tako posjeduje svoje razloge. Rijetki su oni koji su počeli slušati vinilne ploče na valu njihovog povratka, jer većina mlađih konzumenata fizičkih medija i ne posjeduje izgrađene diskoteke. VIŠE »

 

Onkyo CP 1050

ONKYO CP-1050

U potrazi za kvalitetnijim gramofonom s Direct Drive pogonom, bez plastičnog kućišta, ugrađenih pojačala, ali s ponešto prostora za male preinake i naravno cijenu "budget" ranga došli smo do zanimljivog Onkyo modela oznake CP-1050 koji je to sve zadovoljavao. VIŠE »


Marantz ND8006 web

MARANTZ ND8006

Impresivan je popis mogućnosti najnovijeg Marantzovog digitalnog reproduktora oznake ND8006. Iako ga službeno opisuju kao "mrežni CD plejer s ugrađenim DAC-om", kad razmislim, riječ je o uređaju koji je i više od reproduktora: želite li glazbeni server - imate ga, trebate li odličan D/A pretvarač - imate ga, želite li CD plejer – i taj je ovdje, želite li mrežni plejer - evo ga! VIŠE »

 

 

Davis Acoustics Balthus 50

DAVIS ACOUSTICS BALTHUS 50

Testirani zvučnik je najmanji od ponuđenih samostojećih modela iz nove serije Balthus. Davis se uvijek u svojim jeftinijim serijama vodio za motom: manje je više. Naizgled jednostavna vanjština i dobre ugrađene zvučničke jedinice, put su koji izabiru već godinama. VIŠE »

ProJect Pre Box S2 Digital

PRO-JECT PRE BOX S2 DIGITAL

Minijaturne dimenzije su osnovna karakteristika svih Pro-Ject Box Design proizvoda. U ponudi se mogu naći pojačala, pretpojačala za slušalice, digitalno analogni pretvarači, streameri, odnosno sve komponente jednog audio sustava, samo smanjene. VIŠE »

Zappiti one SE 4K HDR

ZAPPITI ONE 4K HDR

Vodeći francuski proizvođač 4K multimedijskih plejera naziva Zappiti, sa sjedištem u Parizu, već je nekoliko godina zanimljiv svim potencijalnim kupcima koji u svome domu žele imati kvalitetan multimedijski plejer.
VIŠE »

Pioneer XDP 02U

PIONEER XDP-02U

Prijenosni glazbeni reproduktori su polako evoluirali u standardnu opremu korisnika koji od svoje glazbene kolekcije žele iskoristiti maksimum kvalitete koje reprodukcija i preko najboljih mobitela teško može pružiti. VIŠE »


NuPrime uDSD

NUPRIME uDSD

Priča o NuPrimeu zapravo počinje sa završetkom priče o NuForceu. Jedan od suosnivača NuForcea, Jason Lim je otkupio prava i patente high end odjela NuForcea kada je tu tvrtku kupila Optoma. Nakon toga Jason Lim osniva novu tvrtku NuPrime i nastavlja tamo gdje je stao s radom u NuForceu. VIŠE »


Bose qc35II

BOSE QC35 II

Nakon što je izdana nadogradnja softvera koja je, uz već dostupni Google Assistant, omogućila korištenje Amazon Alexe na test smo dobili Bose QuietComfort 35 II bežične (Bluetooth) slušalice ili skraćeno samo Bose QC35 II. VIŠE »

AstellKern XB10

ASTELL&KERN KB10

Iza ovog ne pretjerano pamtljivog imena krije se maleni digitalno analogni pretvarač i pojačalo za slušalice na baterije koji vam omogućuje da slušate glazbu u pokretu bez puno kompromisa u zvuku. VIŠE »


JBL Boombox

JBL BOOMBOX

Poslušali smo najveći i najjači JBL-ov prijenosni Bluetooth zvučnik, a na prvi pogled vidi se da dizajn prati sve dosadašnje JBL-ove prijenosne zvučnike. Kućište je izrađeno od plastike, većina valjka prekrivena je tkaninom, a također je otporan na vodu i prskanje. VIŠE »