Sottovoce Stereo 3

Utorak, 04.12.2018. 13:56

Mala španjolska tvrtka Sottovoce je smještena u Valenciji i potpuno su posvećeni ručnoj izradi zvučnika visokih performansi, koji ne oskudijevaju niti u estetici. U zvučnicima koriste sam najbolje komponente, a svaki zvučnik individualno je testiran, a kako bi se osigurala kvaliteta i pouzdanost.

Ovakav je pristup moguć, između ostalog, zahvaljujući maloserijskoj proizvodnji. Model 3 dobar je prikaz filozofije tvrtke. Riječ je o high-end aktivnom trosistemcu, koji se temelji na točkastom izvoru te je osmišljen na temelju koaksijalnog srednjetonca/visokotonca, s membranom promjera 165mm i neodimijskim magnetom. Za reprodukciju bas područje zadužena su dva, međusobno suprotstavljena bas drivera, promjera 200mm i dugog hoda, koji su, osim toga, smješteni blizu poda, u zatvorenoj kutiji.

Sottovoce stereo3 white web

 

Ovakva konstrukcija omogućava reprodukciju dubokog i čistog basa i u kućnim, stvarnim uvjetima. Stereo 3 je aktivni zvučnički sustav, s ukupnom snagom ugrađenih pojačala od 400W. Pojačala rade u klasi D, što znači da su efikasna i štedljiva. S izvorom zvuka moguće je Stereo 3 povezati putem analognog ili digitalnog ulaza, što znači da vam je dovoljan čak samo i streamer za uživanje u glazbi. Naravno, moguće je povezivanje i s DAC-ovima, pretpojačalima, zadržavajući brojno stanje komponenti u sustavu na minimumu.

Frekvencijski opseg je 47 Hz – 19 kHz @ ±3 dB, u sobi 33Hz - 20 kHz. Susretne frekvencije su 110 Hz (aktivna, 4. reda), 3 kHz (pasivna, 4. reda). Dimenzije kutije su 1050 x 195 x 517 mm (v x š x d), a masa 35 kg, odnosno 52 kg s koferom, a cijena 7.800 eura + PDV.

INFO: Sottovoce Audio