Focal Utopia III Evo

Ponedjeljak, 22.10.2018. 09:18

Otkad je prikazana, 2008. godine serija Utopia III evoluirala je u svim smjerovima - tehnološkom, dizajnerskom, zvučnom i glazbenom... Focal Utopia III Evo posljednje je utjelovljenje kombinacije inovacija, istraživanja i razvoja.

Utjelovljenje se događa u četiri različita tijela (modela) – Grande Utopia EM Evo, Maestro Utopia Evo i Scala Utopia Evo. Najjači i najbolji model među njima, prvospomenuti 4-sistemski Grande Utopia EM Evo sadrži posljednje i najvažnije inovacije, kojima se i dalje nastoji očuvati karakterističan audio-pečat koji modeli Utopia III nose već deset godina, ali sada s još nižim izobličenjima u srednjetonskom području.

Focal gutopia evo
Focal Grande Utopia EM Evo

Redizajnirana je i skretnica, a kabinet, i do sada veoma impresivan, sad je još čvršći i tromiji, zahvaljujući prstenima oko drivera. Nabrajanje novih ili unaprijeđenih elemenata zauzelo bi dobar broj stranica ovog izdanja časopisa tako da ćemo ovdje stati na spomenu širokog frekvencijskog opsega koji se rasprostire od 18Hz - 40kHz (14Hz -6dB), a spomenut ćemo i dimenzije 2012 x 654 x 880 mm i masu od 265 kg. 

Također, sve dosadašnje karakteristike Utopie poput visokotonca od berilija ili podesive geometrije zvučnika, i dalje su tu. Cijena modela Grande Utopia EM Evo iznosi 180.000 eura / par dok je najpovoljnija Scala Utopia Evo 32.000 eura / par.

INFO: Dacco, tel. 01 245 6666, www.daco.hr