Marantz KI Ruby edicija pojačala i CD/SACD playera

Ponedjeljak, 13.08.2018. 13:07

Ken Ishiwata (KI) već 40 godina razvija proizvode za tvrtku Marantz, ali se njegov utjecaj proteže i izvan matične. Danas je on jedna od najutjecajnijih i najcjenjenijih figura u high-end audio svijetu.

KI je cijenjen je zbog njegove sposobnosti dizajniranja uređaja, u istraživanju i proučavanju svakog aspekta i dizajna. Tek se povremeno pojavi uređaj s velikim potencijalom, koji premašuje Marantzove standarde (koje je postavio) u nešto još posebnije, što rezultira modelima sa specifičnim Ishiwata zvukom. Na taj način je rođen prepoznatljiva KI Signature linija proizvoda.

Ovogodišnji KI Ruby SACD player i pojačalo nadmašuju čak i standarde dosadašnjih postignuća iz KI Signature serije, utjelovljujući svo iskustvo i stručnost Kena Ishiwate i cijelog Marantzovog inženjerskog tima. Ovaj model napravljen je povodom 40 godina od dolaska Kena Ishiwate u tvrtku Marantz. Već 65 godina u Marantzu dizajniraju i izrađuju pojačala, a zadnjih 40 godina ovi uređaji odražavaju stručnost Kena Ishiwate.

marantz pm sa ki ruby bk opt

Kako bi se obilježilo tih 40 godina, visoko iskusan inženjerski tim na čelu sa samim Ishiwatom razvio je PM-KI Ruby pojačalo, a dolazi s njegovim potpisom i posebnim Ruby motivom. PM-KI Ruby napravljen je samo s jednim ciljem - vrhunskom audio izvedbom, te se iz tog razloga koristi potpuno diskretan dvofazni dizajn s odvojenim izvorima napajanja za predpojačalo i izlazno pojačalo, a oslanja se na dizajn PM-10 pojačala, zajedno s Marantz Musical Premium Phono EQ sklopom i Marantz HDAM tehnologijom za čistoću signala.

 

Marantz CD 63 open opt
Marantz CD-63 

Svoj prvi komercijalni CD player - Marantz CD-63 lansirali su 1982. godine. Tada je Ishiwata bio u tvrtci već 4 godine i imao je važnu ulogu u razvoju playera od samih početaka. Shvatio je da postoji mogućnost za visoko prilagođene verzije CD playera i tada su nastale serije: Limited Edition, Special Edition, te potom Signature modeli Kena Ishiwate. Navedene serije uređaja podižu CD performanse Marantzovih standardnih modela na najvišu razinu. Možda najpoznatiji među njima je CD63MkII KI-Signature koji Ishiwata opisuje kao jedan od najmuzikalnijih CD playera koje su izradili.

marantzcd63 front opt
Marantz CD63MkII KI-Signature


Sada predstavljaju novi klasik - SA-KI Ruby. Ovaj CD player ima novi mehanizam, SACDM-3 koji može reproducirati SACD-e, CD-e i kompilacije na CD-ROM-u ili DVD-ROM-u. Također ima asinkroni USB ulaz koji može obraditi formate sve do PCM / DXD 384kHz/32bit i DSD11,2 MHz te obrađuje svu digitalnu glazbu jedinstvenom Marantz Musical Mastering tehnologijom.

Marantz PM KI Detail opt

Uspješnim preoblikovanjem svih formata u DSD pomoću naprednog filtriranja i obrade i koristeći se izravnom 1-bitnom konverzijom (radi prijenosa analognih izlaza), SA-KI Ruby pruža zvuk, po riječima proizvođača, "sa živopisnim detaljima, dinamikom bez napora i izvanrednom postojanošću – kvalitete koje posjeduju Marantzovi CD playeri kroz generacije".

Marantz KI Ruby player i pojačalo bit će dostupni u limitiranom izdanju od 1.000 komada od rujna 2018. godine, a za one koji ih žele ranije, moguće je napraviti prednarudžbu kod ovlaštenog domaćeg distributera s odgovarajućim serijskim brojem.

INFO: Sonus art, tel. 01 4813 025