Oehlbach XXL MasterClock, high-end pročistač jittera

Srijeda, 07.02.2018. 11:03

Svaki zaljubljenik u dobar HI-FI je svjestan da je čisto električno napajanje bez šuma ili fluktuacija napona preduvjet za vrhunsku reprodukciju glazbe. To se odnosi i na filtraciju visokih frekvencija kao i na kabele koji su oklopljeni radi sprječavanja preuzimanja smetnji iz okoline.

Na ove probleme se posljednjih godina sve više ukazuje nakon što je upotreba digitalnog signala u velikom porastu kod potrošača. Svjesni ovog problema njemačka tvrtka Ohlebach je predstavila svoje rješenje u obliku uređaja kojeg su nazvali XXL MasterClock.

Oehlbach XXL Masterclcock P3 mala

Tvrtka navodi da njihov vrhunski čistač jittera uklanja izobličenja iz USB signala i daje čisti signal i trenutnu nadogradnju u kvaliteti reprodukcije. XXL MasterClock se ne bavi osvježavanjem postojećeg signala već stvara potpuno novi signal i prilagođava impedanciju DA pretvaraču. Tako uređaj osigurava da se odlazni signal može nositi s najzahtjevnijim standardima među audiofilima, izuzetno je precizan i potpuno bez jittera. Uređaj koristi visoko kvalitetno napajanje i pozlaćene konektore što dodatno poboljšava prijenos signala bez gubitaka.

Zahvaljujući kompaktnoj veličini od samo 54 x 23 x 63 milimetara i malom težinom od samo 378 grama, XXL MasterClock može se postaviti vrlo fleksibilno u prostoru. MasterClock može biti zanimljiv dodatak za poboljšanje zvuka pojačala s digitalnim ulazom i A/D ili D/A pretvarača.

Oehlbach XXL MasterClock dostupan je u trgovinama i online prodaji po cijeni od 1.299 kuna.

INFO: Chipoteka, Tel. 01 233 88 44, www.chipoteka.hr