Exposure XM HP pojačalo za slušalice

Utorak, 09.01.2018. 14:56

Britanski Exposure Electronics predstavio je novi proizvod u sklopu svoje XM serije proizvoda. Tvrtka u njoj primjenjuje sve znanje i tehnologiju iz prethodnih serija, ali u kućištu u pola širine od standardnih.

Novi proizvod je pojačalo za slušalice kojega su nazvali XM HP, a dijeli veliki dio karakteristika i mogućnosti njihovog pretpojačala oznake XM7. Novo pojačalo može pogoniti dva para slušalica odjednom koje mogu biti spojene balansiranim XLR konektorima ili standardnim 6,3 mm konektorom za slušalice.

Exposure xmhp image5 back mala

Kućište je napravljene od aluminija, a u tvrtki navode kako su posebno ponosni na ugrađeni toroidalni transformator posebno napravljen za ovo pojačalo.

U današnje vrijeme postaje standard da svi uređaji imaju digitalne ulaze pa po tome nije niti XM HP iznimka. Sa stražnje strane nalazimo po dva koaksijalna i optička digitalna ulaza te USB konektor za spajanje na računalo s podrškom za PCM do 24bita/192kHz i DSD x64 (DoP).

Osim navedenog, HP ima i gramofonski ulaz (MM) kao i linijski izlaz pa može poslužiti kao pretpojačalo. Uređaj je dostupan u crnoj ili srebrnoj boji po cijeni od 1.299 funti.

INFO: Audio centar, tel. 091 500 2535, www.audiocentar.hr, www.exposurehifi.com