Ispiši ovu stranicu

Luxman LX-380 integrirano pojačalo

Nedjelja, 22.10.2017. 19:47

U potrazi za novim vijestima standardno se obilaze objave i rubovi novih tehnologija nadolazećih ideja i nadobudnih tehnologija. Audio elektronika srećom nije od onih najbrže rastućih i propulzivnih u smislu novih topologija koje nemilice gaze i u prašini ostavljaju one od jučer.

Više je nalik na arhivu u kojoj opstaju i legendama budu proglašeni oni koji svojim rješenjima i kvalitetom to stvarno zaslužuju. Velika je to sreća i za publiku i kritiku koja i dalje može uživati u najboljim konstrukcijama uređaja koje su i dalje kompatibilne s današnjim uređajima i koje uz poneko zatezanje bore i danas mogu biti izvanredno potentno srce sustava i bez problema obući "šprinterice" za trku s mlađima. Dapače.

Luxman LX 380 unutra opt2

Jedan od takvih, vječnih uređaja je i cijevno integrirano pojačalo Luxman LX-380, dio serije uređaja koju je japanski Luxman počeo proizvoditi prije više od pola stoljeća. Prošlo je od predstavljanja serije "38" skoro 55 godina, a pojačalo još uvijek izgleda decentno s drvenim oblogama, ton kontrolama, neodoljivom retro prednjom pločom uz obvezni Loudness prekidač i MM/MC pretpojačalom.

U izlaznom stupnju LX-380 koristi četiri 6L6GC beam tetrode s indirektno grijanom katodom koje su svoj put započele 1936. godine kad ih je predstavila legendarna tvrtka RCA. Snage nema u izobilju, ali u razumno postavljenom sustavu 20-ak Watta po kanalu može biti sasvim dovoljno.

Dimenzije uređaja su 440 x 197 x 403 mm (ŠxVxD), a masa 17,6kg. Uređaj može služiti i kao pretpojačalo ili izlaz, ali to je manje važno. Oni koji se odluče za ovakav uređaj uglavnom ciljaju na integriranu konstrukciju.

INFO: Planet Audio, Tel. 098/232-465, www.planetaudio.hr

Vezani sadržaji