Ispiši ovu stranicu

Nova Naim Uniti Serija

Ponedjeljak, 25.09.2017. 11:26

Jedna od vodećih audio tvrtki iz Velike Britanije - Naim Audio, svoju reputaciju gradi posljednjih 40 godina. Tvrtka je cijenjena u audiofilskim krugovima ponajprije po Hi-Fi stereo pojačalima, no posljednjih godina svjetsku slavu ubiru sa svojim streaming i bežičnim “All-in-One” uređajima.

Nedavno je predstavljena njihova najnaprednija serija uređaja iz Uniti serije koja omogučuje digitalni streaming Hi-res digitalnih zapisa i reprodukciju pomoću kvalitetnog integriranog pojačala smještenog u jednom uređaju.

Nova Uniti serija sastoji se od 4 uređaja koji su kombinacija najnovijih dostignuća u digitalnoj reprodukciji tvrtke Naim s provjerenom i snažnom analognom jezgrom.

naim uniti atom audio system rear inputs W

Najmanji u seriji je Uniti Atom (15.790 kn), radi se o "All in one music streaming" rješenju u kojoj je ugrađeno sve što za reprodukciju glazbe korisniku treba. Jezgra Atoma je analogno pojačalo AB klase snage 2x40W bazirano na njihovom Nait 5Si stereo pojačalu.

Uređaj ima ugrađen internet radio s pametnim izbornikom, koji, kada se odabere vrsta glazbe kakva se želi slušati, preporučuje najpopularnije stanice istog žanra.

uniti atom unutra

Ugrađeni UPNP player, koji preko WiFI mreže pronalazi svu glazbu pohranjenu na kućnom računalu ili mrežnom hard disku, pohranjene digitalne zapise može odmah reproducirati u rezoluciji do 24-bit/192kHz.

Uniti Atom koristi D/A pretvarač s 4 ulaza za povezivanje s raznim, postojećim audio i video uređajima te ima ugrađen Airplay i Bluetooth za reprodukciju s mobitela ili tableta. Spomenimo još sučelje za Tidal i Spotify servise kao i analogni ulaz (npr. za gramofon), te izlaz za slušalice.

naim uniti core music ripper streamer front

Uz Atom se može pridružiti i Naim Uniti Core (16.190 kn), minijaturni "ripping" uređaj s tvrdim diskom (HD), na kojem se nalazi samo CD utor za umetanje diska. Umetnuti disk uređaj automatski digitalno spremi (“izripa”) i izbaci van. Pohranjena glazba s CD-a je nakon toga spremna za reprodukciju na svim Naim streaming uređajima koji se nalaze kućnoj mreži.

uniti star web

U Naim Uniti seriji nalazi se još i Uniti Star (29.790 kn) koji u naravi predstavlja spoj Atoma i Cora, s jačim pojačalom od 2x70 W kojeg nalazimo u integriranom stereo pojačalu Nait XS2 i na kraju, najjači model u seriji, Naim Uniti Nova (36.990 kn). Uniti Nova je spoj Supernat 2 pojačala snage 2x80 W i streamera mogućnosti kao i Atom.

Za sve dodatne informacije o Naim Uniti proizvodima, potražite kod domaćeg distributera.

INFO: Audio san

Vezani sadržaji