Deezer HiFi, nova streaming usluga

Četvrtak, 07.09.2017. 07:52

Glazbeni streaming servis Deezer odlučio je napraviti još jedan korak dalje kada je riječ o ponudi. Naime, osim mogućnosti konzumacije hi-res audio zapisa (FLAC), korisnicima će uskoro biti omogućeno upravljanje servisom i putem glasa.

Nakon što su plasirali servis na Google Home, Deezer sada širi svoju uslugu i na bežične zvučnike s podrškom za Google Cast, a zvučnici čiji proizvođači polažu prava na Google Assistant korisnicima će  sada na raspolaganju biti i upravljanje glasom.

Deezer HiFi - kako je brendirana posljednje inačica s pristupom knjižnici hi-res materijala - bio je ekskluzivno dostupan na Sonusovim proizvodima, no tijekom nekoliko idućih mjeseci pregovori o integraciji otvorit će se i sa sljedećim kompanijama: Sony, Samsung, Yamaha, Bang & Olufsen, Onkyo, Pioneer, AudioPro i Devialet. U paketu, dakako, sa svim novim mogućnostima i poboljšanjima koja, osim upravljanja glasom, nude i širu paletu kada je u pitanju konzumacija audio materijala.

"Sve više i više korisnika odlučuje se za servise kojima se upravlja glasom, kao i za hi-res audio formate. Stoga nam je važno da svojim mušterijama ponudimo oboje i tako im osiguramo najbolje moguće iskustvo slušanja. Produbljujući našu suradnju s postojećim partnerima i dogovarajući je s novima, upravo to ćemo i postići", rekao je Riad Hawa, potpredsjednik hardware sektora u Deezeru.

Umjesto reprodukcije MP3 digitalnog zapisa (320 kbps, komprimiran s nepotpunom informacijom originalnog audio izvora), Deezer HiFi streaming usluga reproducira FLAC digitalni zapis (1.411 kbps, CD kvalitete 16-bit / 44,1 kHz i bez gubitaka informacija iz originalnog audio izvora).

Cijena ove usluge iznosi 19,99 funti / 19,99 dolara mjesečno.

INFO: Hrvatski Telekom