Wharfedale Diamond 11 serija zvučnika

Srijeda, 31.05.2017. 22:20

Laskava titula jedne od najdugovječnijih serija zvučnika u Hi-Fi povijesti pripada tvrtki Wharfedale za seriju pod nazivom Diamond. Za vrijeme ovogodišnjeg High-End sajma u Minhenu predstavljena je njihova 11. reinkarnacija.

Nova Diamond serija se sastoji od osam modela - tri zvučnika na stalku (Diamond 11, Diamond 11.1 i Diamond 11.2), tri samostojeća zvučnika (Diamond 11.3, Diamond 11.4 i Diamond 11.5) te dva centralna zvučnika namijenjenih sustavima kućnih kina (Diamond 11.CC i 11.CS).

wharfedale diamond 11

Najočitija promjena u usporedbi s njihovom prošlom serijom je u samom dizajnu zvučničkih kutija. Naime, Wharfedale se vratio zaobljenom dizajnu kojim su se odlikovale serije Diamond 9 i Diamond 10 s ciljem smanjenja rezonancije. Također, radi toga su dodane i nove upornice te poboljšani apsorpcijski materijali unutar zvučničke kutije.

Za novu seriju zvučnika napravljene su nove bas/srednjetonske jedinice čije su košare izvedene kao mreža rebara koje daju neophodnu krutosti, ali i s puno više otvorenog prostora iza konusa Kevlarske membrane što smanjuje rane refleksije i izobličenja pri reprodukciji.

Također, serija Diamond 11 serija zvučnika ima i snažne magnete koji omogućuju podizanje osjetljivosti i bolju kontrolu kretanja konusa membrane kod reprodukcije niskih bas tonova.

Wharfedale Diamond 11 white mala

Novi dizajn visokotonca ponovno koristi tekstilnu kupolu i keramički magnet s bakrenom kapicom za kontrolu protoka. Visokotonac je ventilirajući s posebno oblikovanom stražnjom komorom. Ona mu daje nisku frekvenciju rezonancije koja omogućuje odličnu linearnost u čitavom frekvencijskom rasponu.

Zvučnici će biti dostupni od srpnja u crnoj i bijeloj boji te u dvije nijanse smeđe boje.

Što se tiče cijene, centralni zvučnici za sustav kućnih kina moći će se nabaviti po cijeni od 150 i 230 funti. Zvučnici za policu prodavat će se po cijeni od 160, 270 i 350 funti, dok će samostojeći modeli biti najskuplji, njihova cijena će biti 600, 800 i 1000 funti.

INFO: www.wharfedale.co.uk