Onkyo je predstavio Rubato DP-S1 digitalni audio player

Utorak, 02.05.2017. 20:50

Kompaktniji od nagrađivanog modela Onkyo DP-X1, ujedno druga generacija digitalnih audio playera, Onkyo Rubato DP-S1 izrađen je iz čvrstog komada aluminija, prije svega radi trajnosti i čvrstoće takve konstrukcije.

U unutrašnjosti se nalaze dva ESS SABRE DAC-a, oznake ES9018C2M, kao i prostor za pohranu kapaciteta od 16 GB. Međutim, ovaj “ograničeni” kapacitet moguće je proširiti na punih 416 GB zahvaljujući dvama utorima za MicroSD kartice.

Posebna je pažnja posvećena prilagodbi i unaprjeđenju kvalitete zvuka, a kako bi to postigli, u Onkyo-u su posegli za visokokvalitetnim film-kondenzatorima, i to nakon dugog i pažljivog slušanja.

Rubato DP-S1 također dolazi i s 2,5 mm balansiranim priključkom za slušalice, odnosno linijskim izlazom, baš kao i s uobičajenim 3,5 mm nebalansiranim izlazom, čime je mogućnost priključka raznoraznih slušalica skoro pa neograničena.

ONKYO DP S1 side view OPT

Uređaj podržava najveći broj formata poznatih audiofilima, a to uključuje i MQA (u stvari, ova se mogućnost očekuje u lipnju, putem ažuriranog firmwarea), DSD 5,6 MHz/2,8 MHz, FLAC, ALAC, WAV, AIFF (do 192 kHz/32-bit), AAC i MP3.

Upotrebljivost ovog reproduktora unaprijeđena je i ugrađenim dual-band Wi-Fi-jem (5GHz/2,4GHz) radi striminga glazbenih servisa poput Tidala, TuneIna te buduće kompatibilnosti s Tidal MQA servisom.

Bežičnim putem moguće je reproducirati glazbu s DP-S1 na kućni audio sustav, bežične zvučnike ili auto-radio, putem ugrađenog Bluetootha, a uređajem je moguće upravljati i putem DapController aplikacije.

Cijena ovog prijenosnog Hi-Res digitalnog audio playera iznosi 3.799 kuna.

INFO: Chipoteka, tel. 01 233 8844, www.chipoteka.hr