Dynaudio Focus XD aktivni WiFi zvučnici

Utorak, 02.05.2017. 20:38

Danski Dynaudio je nedavno prikazao osvježenu seriju Focus XD aktivnih bežičnih, digitalnih zvučnika. Cijela je serija potpuno digitalizirana od ulaza do zvučničkih jedinica, sposobna prihvatiti i prenijeti glazbu rezolucije 24bit/192kHz, uz mogućnosti programiranja i dodatnog podešavanja zvuka, s obzirom na smještaj zvučnika u prostoru.

Korištena su posebna namjenska pojačala za svaki pojedinačni driver, što je omogućilo dalju detaljnu optimizaciju veze pojačalo-zvučnik. Usavršene su i optimizacijske i kompenzacijske mreže, skretnice, algoritmi i drugi detalji, kojima se hvali serija iz 2017. godine. Novina ove generacije je kontrola svjetline zvuka, koja sada utječe na cjelokupni frekvencijski spektar, a ne samo na visokotonsko područje kao do sada.

Dnaudio focus 60 xd OPT mala

Nove mogućnosti podešavanja donose, prema riječima odgovornih iz Dynaudia, “vidljivo, lako čujno poboljšanje“. Izvrsna vijest za sadašnje vlasnike serije XD: unaprjeđenja je moguće implementirati i u njihove zvučnike, putem jednostavnog ažuriranja upravljačkog softvera! I to besplatno!

Serija se sastoji od tri modela; Focus 20 XD po cijeni od €5.500/par, Focus 30 XD za €8.500/par i Focus 60 XD za €11.000/par. Uz doplatu je moguće naručiti i dodatne posebne finiše.

INFO: Sonus art, tel. 01 4813 025, www.sonusart.hr