Ispiši ovu stranicu

AH-D7200, najbolje Denon slušalice

Četvrtak, 16.03.2017. 07:28

Najnoviji reprezentativni model slušalica Denona, koji se od prije nekoliko dana nalazi u vlasništvu kompanije Sound United, predstavlja najbolje u pogledu zvučnih i estetskih dosega ove tvrtke.

Učeći iz 50-godišnjeg iskustva Denon je u model AH-D7200 ubacio inovativne tehnologije i brižljivo odabrane materijale.

Slušalice su se početkom siječnja najprije pojavile na američkom tržištu po cijeni od $999 a od nedavno su dostupne i kod nas po cijeni od 5.990 kuna.

Dva su glavna cilja vodila Denonove stručnjake pri osmišljavanju i izradi ovog modela: beskompromisni zvuk i nedostižni komfor nošenja, što je pak za sobom povuklo razvoj novih materijala i ponekog dizajnerskog rješenja.

Denon ah d7200 3

Na ovim je slušalicama mnogo toga novog: jedinstveni FreeEdge nanofiber driveri, kućište zvučničkih jedinica od oraha, pokrov spužvica od meke umjetne kože,… 

Srce slušalica su zvučničke jedinice promjera 50 mm, membrane načinjene od nano-fibera, odabranog radi male mase i visoke čvrstoće, što osigurava klipno gibanje. Motorna zavojnica je od aluminija, presvučenog bakrom, a magneti su neodimijski, velike snage. 

Slušalice se s pojačalom povezuju putem superkvalitetnog 7N OFC kabela (korištenog i za interno ožičenje), izrađenog u Japanu prema Denonovim specifikacijama.  Kako su slušalice usmjerene k maksimalnoj udobnosti, ne čudi i prihvatljiva masa od 385 g, unatoč referentnim karakteristikama, visokoj tehnologiji i kućištu od oraha.

INFO: Sonus art

Vezani sadržaji