Bowers & Wilkins predstavio DB seriju subwoofera

Nedjelja, 12.02.2017. 21:29

Nova serija subwoofera iz produkcije britanske tvrtke Bowers & Wilkins sastoji se od tri modela koji su, kako navode u priopćenju za medije, najsnažniji subwooferi koje su do sada proizveli.

Također, bas jedinice koriste membrane načinjene od Aerofoil materijala koje imaju zvučnici i iz njihove najbolje serije 800 Diamond.

Novi subwooferi nose oznake DB1D, DB2D i DB3D te slijede tehnološke dosege koje je postavio njihov prethodni model DB-1, ali sada s novim digitalnim tehnologijama i naprednim materijalima koji su razvijeni za potrebe serije 800 Diamond.

Zahvaljujući laganom i ultra krutom Aerofoil materijalu, njihove membrane se počinju savijati znatno kasnije nego što je to slučaj kod tradicionalnih membrana što im omogućuje kontroliranu i preciznu reprodukciju bas područja.

Membrana na modelu DB2D je istovjetna u modelu zvučnika 800 D3, dok DB1D subwoofer koristi masivnu bas jedinicu promjera 12 inča (300 mm) koju pogoni pojačalo snage 2000W.

BW cinema 802 HTM twinSUB web

Sva tri subwoofera imaju po dvije bas jedinice postavljene tako da je jedna suprotno od druge. Ovu balansiranu konfiguraciju je B&W prvi put primijenio na modelu PV1 i ona omogućuje da se poprilično smanje vibracije kućišta samog subwoofera što doprinosi preciznijem zvuku s manje koloracija.

Zahvaljujući ugrađenom digitalnom pretpojačalu DB serija subwoofera se vrlo jednostavno može podesiti pomoću mobilne aplikacije. Ona korisniku pomaže oko odabira za postavljanje zvučnika u prostoriji, samog podešavanja i odabira ugrađenih audio postavki. Aplikacija je dostupna za Android i iOS uređaje i nije potreban dodatni mikrofon.

Iako je serija predodređena za njihovu 800 Diamond seriju, subwooferi se mogu koristiti i uz CM seriju ili uz neke druge zvučnike.

Bowers & Wilkins DB serija subwoofera dolazi u tri finiša: sjajno crnom, satensko bijelom i ružino drvo, a cijene će biti 4.800 eura (DB1D), 3.700 eura (DB2D) i 2.650 eura (DB3D).

Za dostupnost na domaćem tržištu kontaktirajte ovlaštenog zastupnika.

INFO: Sonus art