KEF slavi 55 godina postojanja

Petak, 09.12.2016. 22:27

Poznata britanska tvrtka u najboljim godinama odlučila je javnosti predstaviti novi zvučnički sustav temeljen na odlično prihvaćenom modelu LS50, no s brojnim izmjenama i poboljšanjima.

Radi se o zvučniku koji već svojim imenom - LS50 Wireless dovoljno podsjeća na slavnog prethodnika, ali i daje naslutiti postojanje velikog broja tehničkih noviteta i jedan novi put kojim KEF želi zadržati tradiciju, ali ići i ukorak s najnovijom tehnologijom, te omogućiti  korisnicima vrhunski audio doživljaj.

Najprominentnija razlika u odnosu na pasivni LS50 je svakako odluka da se slavljenički model izradi u aktivnoj konfiguraciji. Tu je i FEA kabinet, Uni-Q jedinica, vrhunski materijali i konstrukcija koja prigušuje vibracije, eliptični fleksibilni sound port, dva digitalna pretvarača po kanalu koji primaju signale do 24-bit/192kHz, streaming pretpojačalo optimizirano za bi-amplifikaciju snage 200+30 Watta po zvučniku i vremenski usklađena DSP skretnica.

kef ls50 wireless boje

Ovakav sustav bio bi naravno besmislen bez velikog broja priključaka. U tom segmentu u KEF-u su se doista potrudili i ponudili pregršt konekcija koje uključuju 2,4/5GHz dvokanalni Wi-Fi, Bluetooth 4.0 s aptX kodekom, USB B-type ulaz, TosLink i RCA analogne ulaze.

Za upravljanje zvučnikom razvijena je i aplikacija za Android i iOS operativne sustave koja korisniku omogućava kontrolu prilikom mrežnog podešavanja, streaminga, reprodukcije i kontrole sustava. Cijena je također privlačnih 2.199 dolara.

INFO: www.sigma-audiokoncept.hr