Devialet Phantom Gold

Subota, 16.07.2016. 09:32

Na prošlogodišnjem sajmu "Zagreb AV Show" u Sheraton Zagreb hotelu posjetitelji su imali priliku po prvi put poslušati konceptualno i tehnološki vrlo zanimljiv zvučnik Phantom Silver francuskog proizvođača Devialet.

Nedavno je predstavljen novi model Phantom Gold po cijeni od 2.590 eura što ga pozicionira na prvo mjesto u trenutnoj ponudi najskupljih high-end bežičnih zvučnika na audio tržištu.

Za nekoliko stotina eura više od modela Silver, Gold nudi širi frekvencijski odziv i finije prijelaze u srednjem i visokom rasponu. Dodatno poboljšanje je i zamjena materijala za izradu membrane visokotonca, umjesto aluminija koristi se čvršći titan. Ova promjena je omogućila i širenje reprodukcije samog zvučnika u visokotonskom području pa je njegov raspon sada 14Hz – 27kHz.

 

dev phantom cut malaNapravljena su i određena poboljšanja u DSP obradi signala, najavljena je mogućnost nadogradnje firmwarea za vlasnike drugih Phantom modela dok je snaga ugrađenog pojačala s 3.000W podignuta na 4.500W što zvučniku daje mogućnost postizanja zvučnog tlaka (SPL) od impresivnih 108 decibela.

Phantom je Wi-Fi zvučnik kojim se upravlja preko Phantom Spark aplikacije (za Android, iOS i Mac), a podržava reprodukciju glazbe s mobilnih uređaja i Tidal, Spotify Connect, Deezer i Qobuz servisa. Pored Wi-Fi veze na raspolaganju su i Bluetooth ili optički spoj. Kao i druga dva Phantom modela, možete ih povezati u stereo sustav.

Kao što mu i ime sugerira, rubovi Phantom Gold zvučnika su premazani 22-karatnim ružičastim zlatom, a informacije oko dostupnosti zvučnika na našem tržištu kontaktirajte domaćeg distributera.

INFO: Media audio