Japanski Final predstavio cjenovno prihvatljive slušalice

Utorak, 26.04.2016. 07:41

Prema svemu sudeći, Japanska high-end audio kompanija Final više neće biti zaokupljena samo proizvodnjom pozlaćenih slušalica po cijeni od nekoliko tisuća funti.

Dva nova modela - Sonorous II i Sonorous III - koji dolaze iz ove japanske audio radionice mogu se sada kupiti po cijeni nižoj od 300 funti.

Počeci audio kompanije Final temeljili su se na proizvodnji gramofonskih zvučnica, ali u posljednje vrijeme kompanija se isprofilirala kao ozbiljan faktor na tržištu kvalitetnih i skupih slušalica, kao što je to, primjerice, bio slučaj s njihovim top modelom Sonorous X (4.600 eura).

Sada, međutim, linija Finalovih slušalica uključuje i neke cjenovno prihvatljivije opcije. Sonorous II (300 eura) i Sonorous III (380 eura), tvrde iz kompanije, oslanjaju se na istu tehnologiju zvučničkih jedinica kao i Sonorous X - ali nemaju kućište izrađeno od aluminija i nehrđajućeg čelika i, najvažnije, od 24-karatnog zlata.

Sonorous III II structure EN

Oba modela karakterizira isti dizajn i stil, ali su različito izrađeni s ciljem da isporučuju nešto drugačije vrste zvuka.
Iz Finala tvrde kako su Sonorous II slušalice analitične i ujednačene uzduž frekvencijskog raspona, dok model Sonorous III dodaje malo više energije u visokotonskom dijelu frekvencijskog raspona i jakosti u bas području.

Oba modela posjeduju 50 milimetarsku zvučničku jedinicu koja je integrirana s prednjim dijelom kućišta same slušalice s ciljem da se smanje vibracije. Kućište slušalice je izrađeno od polikarbonata pojačanog s 30% stakla (umjesto aluminija koji se nalazi na skupljim modelima), stoga su oba modela, osim što su jeftinija, i laganija - njihova masa iznosi 410 grama.

Novi modeli slušalica su zatvorenog tipa konstrukcije, imaju velike nasjedne, izolacijske spužvice te dolaze u paketu s 1,5 metara dugim odvojivim kabelom.

Finalovi modeli Sonorous II i III tako se pridružuju skupljim modelima kompanije Sonorous VI (650 eura), VIII (2.800 eura) i X (4.600 eura) - svaki od ovih modela trenutno je dostupan na tržištu.

INFO: Final Audio Design