Sennheiser predstavio poboljšanu verziju HD 800 slušalica

Ponedjeljak, 28.03.2016. 10:07

Jedne od najpopularnijih modela slušalica u svojoj klasi – Sennheiser HD 800, doble su svojeg nasljednika u modelu HD 800 S. Prva, ne i najvažnija, modifikacija je uočljiva u samom izgledu slušalica koje u "S" verziji dolaze u potpuno crnoj boji kućišta dok su originalne kombinacija crno-srebrno.

Slušalice su i dalje potpuno proizvedene u Njemačkoj pri čemu je primijenjena njihova najnovija tehnologija izrade kao i napredni materijali koji omogućuju visoku čvrstoću uz minimalnu masu.

Kako navodi proizvođač, poboljšanje u kvaliteti reprodukcije zvuka u "S" modelu je postignuta primjenom inovativne tehnologije apsorpcije negativne energije koja je po prvi put korištena u njihovom modelu in-ear slušalica IE 800. Ova tehnologija daje slušalicama mogućnost eliminiranja pojave maskiranja (masking effect) koje je prisutno u visokim dijelovima visokotonskog zvučnog spektra kada se ljudsko uho napreže da čuje zvuk dok se u istom trenutku pojavljuju i niže frekvencije više glasnoće. Apsorbirajući ovu rezonantnu energiju, Sennheiser tvrdi da je reprodukcija glazbe ujednačena po cijelom zvučnom spektru pa i do onih najsitnijih detalja.

sennheiser HD 800 S a1

Sennhesier HD 800 S i dalje koriste najveću zvučničku jedinicu (56 mm) koja je ikad korištena u dinamičkim slušalicama kao i posebno dizajnirane naglavne jastučiće koji usmjeravaju zvučne valove do uha pod blagim kutom kako bi se postigla još prirodnija i prostranija reprodukcija glazbenog zapisa.

Nove Sennhesier HD 800 S slušalice se isporučuju s dva kabela duljine tri metra. Jedan ima 6,3 mm konektor, a drugi XLR4 balansirani koji omogućuje i bolju reprodukciju zvuk ako se spaja na izvor s balansiranim izlazom (npr. njihovo pretpojačalo HDVD 800).

Ovo su slušalice otvorenog tipa, frekvencijski raspon mi je 4 - 51.000 Hz (-10 dB), impedancija 300 Ohma i masa 330 grama. Slušalice kreću u prodaju po cijeni od 1.599 eura i uz jamstvo od 2 godine, a kad će biti dostupne na našem tržištu provjerite kod domaćeg distributera.

INFO: www.bojezvuka.hr