Horch House radi na projektu kolutnog magnetofona

Srijeda, 27.01.2016. 10:54

Već smo pisali o aspiracijama i sklonostima austrijske tvrtke Horch House (HH). Nakon vrhunskih glazbenih reizdanja, mnoga od njih i na vinilu, HH  trenutni uzlet analognog zvuka obilježava i projektom R2R (reel-to-reel), novim kolutnim magnetofonom.

Nećete vjerovati, ali u 2015. godini prodaja gramofona i vinilnih ploča probila je sve plafone, što se poklapa s mišljenjem velikog broja audiofila: analogni zvuk nema konkurencije. Kao i kod prijenosa magije master traka na nosače zvuka, HH pri izradi magnetofona usko surađuje s vodećima na tom području, kako bi, prema riječima Volkera Langea, suvlasnika i voditelja projekta “osigurali najbolji zvuk, bez premca.”

Zanimljivo, nakon ogromne popularnosti kolutnih magnetofona kroz povijest, posebice polovicom prošlog stoljeća, danas, 2016. godine niti jedna tvrtka na svijetu ne proizvodi kolutne magnetofone, ni za profesionalne niti za komercijalne svrhe.

Istovremeno, tržište polovnih uređaja vrlo je dinamično. Prije svega radi kvalitete zvuka, što je 2013. godine pokazao i The Absolute Sound ustanovivši kako magnotofon pruža bolji zvuk od najboljeg gramofonskog sustava. HH također brine i o softverskoj komponenti, izdajući nova kvalitetna izdanja na trakama.

INFO: www.horchhouse.eu

 

*U galeriji fotografija možete pogledati neke modele kolutnih magnetofona iz prošlosti