Furutech / ADL Stratos

Subota, 23.01.2016. 14:05

Tvrtka kćer japanskog Furutecha, ADL (Alpha Design Labs), ima novi model svestranog hibrida, odnosno svojevrsne kombinacije DAC-a, pojačala za slušalice, gramofonskog pretpojačala, i još pokoje korisne sitnice.

Riječ je o svojevrsnom švicarskom audio-nožiću, koji u relativno malom kućištu dimenzija 215 x 180 x 64 mm i mase 1,33 kg, sadrži USB DAC rezolucije 32-bit/384kHz, ADC, pretpojačalo, gramofonski MC/MM stupanj i pojačalo za slušalice. Osim PCM zapisa, DAC reproducira i 4 x DSD zapise 11,2M.

ADL Stratos phono usb pre

Analogno-digitalni pretvarač (ADC) i gramofonski stupanj rade u simbiozi i omogućavaju konverziju vinila i drugih analognih signala u PCM digitalne zapise rezolucije 24-bit/192kHz, i to putem USB, optičkog ili koaksijalnog digitalnog izlaza.

Ugrađena kontrola glasnoće s memorijom za svaki ulaz zasebno, omogućava korištenje uređaja kao analognog ili digitalnog pretpojačala i moguće ga je spojiti direktno na izlazno pojačalo.

ADL stratos back

Osim toga, ugrađena tri stereo izlaza za slušalice (od toga dva s XLR izlazima) omogućavaju spajanje slušalica impedancija 12 do 600 ohma. Vanjsko napajanje zasebno je za potrebe USB ulaza (5 V) i za ostale sklopove (15 V). Cijena u Velikoj Britaniji je 995 funti.

INFO: www.adl-av.com, www.dacco.hr