CES 2016: Svjetska premijera zvučnika Gamut Zodiac

Petak, 08.01.2016. 10:55

Jedna od ekskluzivnih premijera na ovogodišnjem CES-u je i ona danskog proizvođača Gamut. Ovog puta na CES-u predstavljaju zvučnik kod kojega cijena ni pri osmišljavanju niti pri realizaciji nije bila važna, pod nazivom Zodiac.

To je vidljivo i po riječima Bennoa Bauna Meldegaarda, glavnog inženjera Gamuta, poznatog i kao “šaptač zvučnicima”: “Zodiac je zvučnik o kojemu sam sanjao“. Zodiac je i zvučnik u koji je BBM ugradio sve svoje znanje i iskustvo: “Ovo je moja Mona Lisa”, nastavlja Meldegaard.

S obzirom na to da je riječ o svojevrsnom remek djelu, takvu će reputaciju pokušati održati i ograničenim brojem primjeraka: samo 12 pari godišnje će Gamut isporučiti kupcima.

Zvučnici neće biti obilježeni serijskim brojevima već horoskopskim znacima, ovisno o mjesecu u kojem su proizvedeni.

Da sve ne bi ostalo samo na marketinškom pretjerivanju, bacimo oko na tehničke podatke: frekvencijski opseg od 16 Hz do 60 kHz, fazno usuglašeni driveri od 400 Hz do 12 kHz, sasvim novi, posebni i Zodiacu posvećeni driveri, kompleksni kabineti, sa sustavom unutarnjih ojačanja i inovativna skretnica s Janzen Audio elementima.

Gamut M250i Amplifier 650

Tu nije kraj, jer će svaki zvučnik, odnosno vlasnik, dobiti i poseban, osobni tretman i pečat gospodina Meldegaarda. On će, naime, najkasnije 12 mjeseci od kupnje Zodiaca, osobno posjetiti svakog kupca, kako bi osobno podesio zvučnik u kupčevoj slušaonici.

Osim Zodiaca, Gamut će na CES-u predstaviti i M250i mono izlaze (250 W / 8 Ohm, 500 W / 4 Ohm i 900 W / 2 Ohm), D3i dual mono pretpojačalo i nove referentne kabele.

INFO: www.gamutaudio.com, www.sigma-audiokoncept.hr