CES 2016: Pass Labs obilježava 25 godina tvrtke

Petak, 08.01.2016. 07:48

Na ovogodišnjem CES-u, jedan od vodećih proizvođača high-end audio proizvoda, Pass Labs obilježava 25. godišnjicu postojanja tvrtke i 20 godina proizvodnje X serije pojačala i pretpojačala.

Ovo je i prilika da se obilježi 45 godina osmišljavanja, i proizvodnje audio uređaja, brojnih inovacija i dobrog zvuka glavnog konstruktora Nelsona Passa.

Jedan od novih, ali i tipičnih uređaja modernog Passa je i Xs Phono pretpojačalo u dva kućišta – napajačkom i pretpojačivačkom. Sve iza mrežnog kabela je izrađeno u potpunom dual mono ustroju, uključujući i transformatore i pripadajuću regulaciju. Pretpojačalo upotrebljava posebne niskošumne Toshiba FET (Field Effect Transistor) tranzistore. 

PassLabs Xs Pre powersupply side web M

Prilagodbe pojedinim gramofonskim zvučnicama su velike i korisnik može odabrati ulazni otpor od 30 Ohm do 47 kOhm, kapacitet od 100 pF do 750 pF, a pojačanje signala od 56 dB do 76 dB. Ugrađen je i posebni filter za prigušenje nepoželjnih sub-soničnih frekvencija i to sa -3 dB od 20 Hz pa na niže. Kad ovaj filter nije uključen, donja frekvencija koje ovo pretpojačalo može reproducirati iznosi 5 Hz.

Pretpojačalo je opremljeno s tri ulaza te izrađeno na keramičkim tiskanim pločicama, a cijena mu je 45.000 američkih dolara.

INFO: www.passlabs.com