ZGAVSHOW2015: Audio Epilog Ice

Utorak, 20.10.2015. 21:40

Povratnik na ovogodišnjem zagrebačkom sajmu je i domaći proizvođač zvučnika - Audio Epilog. Zaokrenuvši podosta filozofiju kreiranja zvučnika prema velikim, osjetljivim, glasnim zvučnicima, na Sajmu će ipak predstaviti nešto uobičajeniji zvučnik, s određenim posebnostima, pod nazivom ICE.

Određene posebnosti se prije svega očituju u materijalu od kojeg su izrađene kutije - umjesto uobičajenog medijapana ili iverice, korištene su OSB ploče debljine 15mm. U zapečaćenu kutiju ugrađene su dvije zvučničke jedinice: visokotonac meke kupole promjera 26 mm i SDS bas/srednjotonac promjera 130 mm. Skretnica je jednostavna, prvog reda, a upotrijebljeni pasivni dijelovi kvalitetni Mundorf kondenzatori, zavojnice OFC motane na zraku i MOX otpornici, a sve je zalemljeno srebrnim lemom.

Ovako složen zvučnik reproducira frekvencije između 60 i 20 kHz (+/-3dB), dosta impresivno za zatvorenu kutijicu dimenzija 265 x 140 x 220 mm, mase 4 kg. Iako je malih dimenzija ovaj zvučnik, kako navodi proizvođač, daje puno muzike.

Cijena mu je 7.990 kuna i ujedno je on glavna nagrada ovogodišnjeg sajma u prigodnom nagradnom natječaju! Kako u Audio Epilogu navode u promo materijalima “Ledeno doba” je počelo.

INFO: www.audioepilog.eu