EMME Speakers – The Da Vinci Diamond

Utorak, 22.09.2015. 18:03

Dugo već nismo vidjeli "otkačeniji" pristup izradi i dizajnu zvučnika, pogotovo ništa slično među trosistemskim zvučnicima. Dvojac koji stoji iz zvučnika Da Vinci, Lorenzo Martinelli, suvlasnik i glavni konstruktor te glavni dizajner Livio Cucuzza rado priznaju s koliko su se poteškoća susreli pri njegovoj izradi.

Pomiriti zahtjeve za čvrstoćom zvučničke kutije, pritom zadržati jednostavan oblik zvučnika pokazalo se ključnim pri stvaranju najboljeg EMME zvučnika. Sam kabinet zamišljen je da sprječava nastanak stojnih valova, čemu se doskočilo oblikom, a čvrstoća je postignuta sendvič konstrukcijom: različiti paneli su obrađeni CNC strojevima te potom sljubljeni u jednu cjelinu.

EMME speakers DA VINCI Diamond H

U tako krojen kabinet ugurali su Accutonovu visokotonsku jedinicu promjera 30 mm s dijamantnom membranom (prethodila joj je verzija s keramičkom), Accutonovu srednjetonsku jedinicu s keramičkom membranom promjera 125 mm i sa stražnje strane SB Audio aluminijsku bas jedinicu promjera 290 mm.

Osjetljivost je niska – 84 dB, ali je zato frekvencijski opseg od 30 Hz – 40 kHz širok za kutiju dimenzija samo 420 x 307,5 x 300 mm. Osim hrabrosti zbog dizajna, za udomljavanje ovih zvučnika, bit će vam potrebno najmanje 5.600 EUR, koliko košta par ovih zvučnika u osnovnom finišu (tzv. Fashion Finish).

INFO: www.emmespeakers.com