Preminuo je Dieter Burmester

Četvrtak, 20.08.2015. 07:59

Prilično neočekivano, nakon kratke, ali teške bolesti, 15. kolovoza 2015. preminuo je Dieter Burmester, osnivač i vlasnik njemačkog proizvođača high-end audio komponenti - Burmester Audiosysteme GmbH.

Rođen je 1946. godine i bio čovjek čija je cjeloživotna misija bila stvaranje savršene kombinacije muzikalnosti, tehnoloških inovacija i bezvremenskog dizajna.

Zahvaljujući inzistiranju na ostvarenju te misije, ime Burmester danas se povezuje s beskompromisnim zvukom i majstorskim pristupom izradi audio uređaja. Kao glazbenik i inženjer, i uz pomoć svojeg tima, utjelovio je ove ideale kroz ostvarenja pod imenom Burmester.

Bugatti Veyron

Prije deset godina Burmester prihvatio je nove izazove i posvetio se zvuku u automobilima. Nakon uspješnih implementacija u Bugattiu Veyronu, Burmester high-end zvuk danas se može čuti u premium modelima Porschea i Mercedesa.

Burmester 808mk5

Ipak, high-end svijet pamtit će ga po brojnim kućnim legendarnim audio komponentama, kao što je pretpojačalo oznake 808 Mk5 s gornje slike, kroz koje se očitovala njegova energija i entuzijazam.

Iz tvrtke napominju kako će s Dieterovom suprugom, Marianne Burmester, cijela ekipa Burmestera nastaviti voditi kompaniju onako kao bi i sam Dieter želio.

INFO: www.burmester.de