Andrew Jones prešao u njemački ELAC

Nedjelja, 07.06.2015. 14:17

ELAC, njemački proizvođač zvučnika vrhunske kvalitete, predstavio je nedavno - nogometnim rječnikom rečeno - novo pojačanje u svojim redovima.

Naime, Andrew Jones, jedan od najrenomiranijih konstruktora zvučnika na svijetu, pridružio se tvrtki kao potpredsjednik inženjerskog odjela njihovog američkog ureda u sklopu projekta ELAC Debut serije zvučnika gdje je ujedno i glavni dizajner.

Riječ je o, kako kažu iz ELAC-a, "seriji koja redefinira koncept cjenovno pristupačnih zvučnika s osam različitih modela - dva bookshelf zvučnika (B5 i B6), jedan podni/samostojeći (F5), centralni zvučnik (C5), jedan zvučnik kompatibilan s Dolby Atmos platformom (A4) te tri aktivna subwoofera (S10, S10EQ I S12EQ).

Zanimljivo je da se ova najava iz ELAC-a poklapa s njihovim povratkom na sjevernoameričko tržište koje je obilježeno izlaganjem na nedavno održanom sajmu T.H.E. Show u kalifornijskom gradu Irvineu.

Andrew Jones ELAC

Povodom toga, iz tvrtke je objavljeno kako je "ELAC iznimno zadovoljan dogovorom o suradnji s Andrewom Jonesom, posebno u kontekstu ekspanzije tvrtke na svjetska tržišta koja je svojim proizvodima redefinirala granice kvalitete u svakom cjenovnom rangu i svakoj kategoriji kućne audio elektronike."

Jones, pak, kaže, kako "je njegov cilj proizvesti što je moguće precizniji zvuk u zvučnicima čija izvedba daleko nadmašuje njihovu cijenu".

Andrew Jones, čovjek koji je u industriji punih 35 godina, jedan je od najcjenjenijih svjetskih konstruktora zvučnika, a dosad je radio za Pioneer Electronics, Technical Audio Devices (TAD), KEF i Infinity.

Nakon što je prošle godine Pioneer neočekivano prodao svoj audio/video odjel, što je podrazumijevalo i proizvodnju zvučnika, Andrew je prešao u ELAC koji je odlučio da se vraćaju na Američko tržište.

Serija ELAC Debute na tržište dolazi na jesen a cijene će se kretati od 179,99 do 699,99 američkih dolara.

INFO: www.elac.de