PS Audio Sprout

Petak, 05.06.2015. 16:03

Velika popularnost minijaturnih elektroničkih uređaja za reprodukciju digitalnih glazbenih datoteka među mlađom populacijom, kao i onom starijom, dovela je i do sve veće ponude na tržištu i od strane renomiranih Hi-Fi tvrtki.

Jedno od takvih rješenja dolazi nam iz kalifornijske tvrtke PS Audio u obliku svestranog integriranog pojačala pod nazivom Sprout, koji pored digitalnih zapisa može reproducirati i analogni. Korisnik tako pomoću Sprout-a može reproducirati sve dostupne izvore zvuka – Bluetooth, digitalne, analogne i vinil (gramofon).

Preko Bluetooth opcije povezivanja spajate se na mobilni uređaj ili računalo, preko USB ili COAX ulaza na digitalni izvor, pomoću utora za mini jack (3,5 mm konektor) spaja se stereo analogni signal, dok ugrađeno gramofonsko pretpojačalo (MM) omogućava izravno spajanje gramofona.

Postavke su maksimalno pojednostavljene, gumb za podešavanje glasnoće zvuka ima analognu gradaciju, a sam uređaj je smješten u aluminijsko kućište zaobljenih rubova.

PS Audio Sprout 41 otraga

Samo pojačalo se ne zagrijava jer radi u D-klasi, na 8 Ohm isporučuje 32W snage dok je kod impedancije 4 Ohm snaga 50W po kanalu. U Sprout je ugrađen asinkroni USB DAC koji podržava 24-bit/192kHz signal, a istu rezoluciju može prihvatiti i preko S/PDIF ulaza.

Posjeduje i linijski analogni izlaz (3,5 mm konektor) pomoću kojega se može spojiti aktivni subwoofer ili neki drugi aktivni zvučnik te kvalitetno pretpojačalo za slušalice koje je u stanju pokrenuti i najzahtjevnije modele jer ima izuzetno nisku izlaznu impedanciju (manje od 0,3 Ohm).

Dimenzije uređaja su 150x200x44 mm (ŠxDxV), a dostupan je kod domaćeg distributera po cijeni od 7.480 kn.

INFO: www.mediaaudio.hr

Galerija slika