Buđenje Metaxasa na 30. godišnjicu postojanja

Srijeda, 03.06.2015. 13:44

Nakon 30 godina prisutnosti na svjetskoj audio sceni, s više ili manje uspjeha, Metaxas je odlučio napraviti svojevrsni povratak, predstavivši nova, odnosno značajno unaprijeđena pojačala snage - Solitaire i Soliloquy monoblokove.

Sredinom 90-tih godina prošlog stoljeća ova tvrtka je bila dostupna na našem tržištu (u distribuciji tvrtke Audio centar iz Zagreba), a bila je posebna po vrlo modernom industrijskom dizajnu samih uređaja, ali i po evidentnoj soničnoj kvaliteti. Nova verzija Solitaire izlaznog pojačala i dalje nudi 150W snage po kanalu na 8 Ohm, dok skuplji Soliloquy žrtvuje ponešto snage (100W) za unaprijeđene sklopove u ulaznom i izlaznom dijelu.

Međutim, oba uređaja nude široki frekvencijski raspon od DC - 500kHz! Tranzistori, oni u drajverskom, kao i oni u izlaznom dijelu, izrađeni su prema specifikacijama Metaxasa i kompjutorski su selektirani i upareni.

Soliloquy Amplifier Module web mala

Kako sve navedeno utječe na zvuk? Metaxas navodi da zvuk sada ima više dubine, transparentnosti i realizma, što je provjereno slušanjem više stotina snimki žive koncertne glazbe, koje je napravio Kostas Metaxas osobno.

Međutim, nije samo završno ugađanje radio Kostas - i dizajn samog uređaja iznutra i izvana, plod su njegovog umijeća. Cijena i dostupnost ovih proizvoda za sada još nije objavljena.

Nakon ovih pojačala, na red dolaze i novi modeli proslavljenog integriranog pojačala Ikarus i pretpojačala Tribute, kao i elektrostatskih zvučnika Prince i Emperor. Izgled pojačala možete komentirati na našem Facebooku.

INFO: www.metaxas.com