Pathos ClassicRemix

Ponedjeljak, 05.01.2015. 18:42

Kako bi udovoljili zahtjevima i ukusima zahtjevne audio publike, ali također privukli pažnju mlađih zaljubljenika u glazbu, u Pathosu su odlučili podariti drugi život proslavljenom modelu ClassicOne te ga preimenovati u ClassicRemix.

Ipak, da nije riječ o pukom remiksiranju starih, odnosno zastarjelih tehnologija, dokaz je, ne samo u izgledu, ovog integriranog pojačala. Ono je i dalje, kako i priliči Pathosu, hibridnog ustroja, s lampama u diferencijalnom pretpojačalu i driveru (Electro Harmonix 6922, ECC88), ali su svi sklopovi, i u odnosu na ClassicOne, prekrojeni, unaprijeđeni i ispolirani. Također, korišteni su i unaprijeđeni pasivni dijelovi.

Ovo potpuno balansirano hibridno integrirano pojačalo razvija 2x70W na 8 ohma, radi u AB klasi. Na putu do izlaznog stupnja smještena je kontrola glasnoće, izrađena oko Burr Brown čipa PGA2310 (jedan po kanalu u balansirano ustroju). Izlazni stupanj također je potpuno balansiran. Napajanje je također obilato, s 240VA transformatorom i s više od 45.000 uF u DC dijelu.

Pathos CR front detail web mala

Velika razlika u odnosu na ClassicOne je u mogućnost ugradnje za ovo pojačalo posebno dizajniranog DAC-a s mnoštvom digitalnih ulaz - USB (B), I2S, SPDIF (coax i optički). DAC je izgrađen oko BB1793 čipa i podržava 24bit/192kHz glazbene datoteke. Osim navedenih, ugrađeni su i brojni drugi izlazi, između kojih i Ethernet i dva USB (A).

O dizajnu slika govori više od bilo kakvog teksta. Naravno da su tu i RCA i XLR balansirani ulazi, kao i posebno kvalitetno i osmišljeno pojačalo za slušalice. Cijena ovog uređaja kod domaćeg distributera iznosi 19.971 kune.

INFO: www.sonusart.hr