In memoriam: Dražen Markešić – Harkonen (1969-2014)

Ponedjeljak, 17.11.2014. 10:25

Dugogodišnji član hrvatske DIY zajednice, cijenjeni konstruktor cijevnih audio komponenti i vlasnik bjelovarske tvrtke “HAD Audiolab”, Dražen Markešić, preminuo je u subotu (15.11.2014.) u 45. godini života. Mnogima je u široj audio zajednici bio poznat i po svojem nadimku Harkonen.

Njegova osobnost, enciklopedijsko poznavanje cijevne audio tehnologije i nepresušna stvaralačka energija, doveli su ga u samo par godina od aktivnog člana DIY foruma do priznate audio manufakture na svjetskoj audio sceni.

Cijenjen od svojih kolega samograditelja (DIY), domaćih i svjetskih audiofila te respektabilnih audio medija, Dražen je realizacijom svojih projekata postavio svjetionik svim drugim domaćim audio entuzijastima koji će se nakon njega odvažiti zakoračiti na neizvjesnu, globalnu, audio scenu.

HAD Maestral Signature

"HAD Audiolab" bio je svakako sam Dražen i njegova vizija poslovanja i odnosa prema životu. Njegova ljudska pristupačnost, životna energija i vedrina osvajala je sve posjetitelje bilo da je riječ o njegovoj slušaonici, DIY prezentaciji ili audio sajmu. Dražen je imao vremena i strpljenja za sve njih.

Njegov odlazak je nemjerljiv udarac za hrvatsku audio scenu, no oni koji su mu bili najbliži mogu utjehu potražiti u činjenici da ćemo ga držati u onom dijelu pamćenja u kojem se skriva ono najbolje što osoba doživi ili sretne u životu. Zato palimo njegov "Maestral", jer vjerujemo da bi još samo prije nekoliko dana i Dražen učinio isto.

Više se osim sjećanja i iskrenog poštovanja, te nekoliko posljednjih rečenica i ne može u ovom trenutku učiniti. Nećemo reći Draženu zbogom, nego bi radije završili s... vidimo se.