Ispiši ovu stranicu

B&W predstavio novi model iz CM serije

Ponedjeljak, 14.10.2013. 18:49

Najnoviji model zvučnika koji stiže iz tvrtke Bowers & Wilkins nosi oznaku CM10, a ujedno je i najbolji proizvod u njihovoj CM seriji. U ovom modelu su unaprijeđene sve zvučničke jedinice u odnosu na postojeći model CM9.

Prva novost u tehnološkom smislu je smještaj visokotonca u zasebno kućište, što je obilježje njihove najjače B&W 800 Diamond serije, čime se postiže kvalitetnija reprodukcija i kreiranje šire glazbene slike. Kupola je tehnološki uzor našla u karbonskim visokotoncima koji se nalaze u B&W PM1 zvučnicima, no u novom CM10 modelu baza je pojačana s dva sloja aluminija.

To rezultira ojačanjem cijele strukture te najboljim performansama u CM seriji do sad. Osim toga, novi CM10 ima 50 % veći volumen bas kabineta nego CM9, te sadrži 3 bas jedinice umjesto dvije. Također, bas je povećane osjetljivosti i sposoban je reproducirati niže frekvencije nego model CM9. Kako navodi proizvođač, FST srednjetonska jedinica je po prvi puta u CM seriji izdvojena iz ostatka kabineta, a njegovim pomakom bliže vrhu povećava se disperzija zvuka i osjećaj prozračnosti. Frekvencijski raspon mu je od 28Hz do 50kHz, osjetljivost 90dB, a preporučaju se pojačala u rasponu od 30W do 300W.

Novi B&W CM10 zvučnik dostupan je u Black Gloss i Satin White verzijama kod domaćeg distributera po cijeni od 13.680 kn.

INFO: www.sonusart.hr

Vezani sadržaji