Audio Research SP20

Subota, 31.08.2013. 09:19

Novo pretpojačalo tvrtke Audio Research istovremeno je klasičnog i modernog izgleda. Zvukom iznad modela SP17, model SP20 predstavlja potpuno opremljeno cijevno pretpojačalo kao centar kućnog audio sustava, nastojeći osigurati kvalitetu zvuka LS-modela po “SP” cijeni.

Prednja ploča zanimljiv je spoj moderne tehnologije i dizajna iz nekih prošlih vremena. Ističe se moderan LCD dijagonale 4,3“, osjetljiv na dodir, dok klasičnu komponentu u dizajnu predstavljaju dvije rotirajuće i međusobno udaljene, optički povezane i na brzinu okretanja osjetljive kontrole glasnoće i odabira ulaza. 

Za zagrižene ljubitelje ARC-a, kontrola glasnoće sada je smještena s desne strane uređaja. Potpuna novost na modelu SP20, i dio opreme koju ARC još nikad nije ugradio u svoja pretpojačala jest 6,3 mm izlaz za slušalice na prednjoj ploči s pripadajućim kontrolama – Power, Mute i Speaker Off.

Putem ekrana osjetljivog na dodir, moguće je birati ulaze, stereo ili mono način rada, birati fazu i odabrati karakteristike fono stupnja. Softver naravno omogućava i potpuno prilagodbu uređaja korisniku kroz izmjenu naziva ulaza, podešavanje ulazne osjetljivosti i razine glasnoće za pojedini ulaz. 

AUDIO RESEARCH SP20 news Sumiko

Zgodna je opcija brojač vremena rada korištenih cijevi (Tube Hours). Kada brojač dosegne 4000 sati oznaka Settings mijenja boju u crvenu i tako upozorava korisnika da je došlo vrijeme...

Audio Research SP20 potpuno je balansiranog ustroja, u čistoj A-klasi bez povratne veze. Sedam je razina regulacije napona, a linijski i fono stupanj su hibridni i koriste JFET u ulazu i po dvije 6H30 cijevi u izlazu. Korišteni su najkvalitetniji audiofilski kondenzatori, koji ne narušavaju frekvencijski opseg -3dB 0,8Hz – 220kHz. Pojačanje linijske sekcije je 13,5dB, a fono dijela 58dB.

SP20 dolazi u prodaju sredinom rujna 2013, najprije u srebrnom finišu (natural), a mjesec dana kasnije i u crnom finišu (black). Očekivana cijena kod domaćeg distributera je 69.800 kuna.

INFO: www.mediaaudio.hr