Micromega MyGroov – pristupačno MM/MC pretpojačalo

Subota, 17.08.2013. 17:12

Novost u ponudi francuske tvrtke Micromega je gramofonsko MM/MC pretpojačalo koje nosi oznaku MyGroov. 

Za ovu namjenu iskorišteno je već poznato kućište iz njihove MyRange serije proizvoda u kojoj se nalaze i odlično prihvaćeni proizvodi MyDAC (USB D/A pretvarač) i MyZIC (pretpojačalo za slušalice).

Pri samoj konstrukciji ovog uređaja dosta se je pazilo na detalje kako bi se unaprijedila kvaliteta reprodukcije. Ulazni stupanj ima diferencijalnu izvedbu čime se smanjuje mogućnost negativne strujne interakcije sa zvučnicom, izostanak elektrolitskih kondenzatora u svim stupnjevima te brzo i ultra tiho napajanje vlastite konstrukcije.

Micromega MyGroov je moguće prilagoditi praktično svim zvučnicama ovisno o njihovoj impedanciji i osjetljivosti. Deklarirano pojačanje za MM iznosi 40 dB, a za MC 60 dB, THD (Total Harmonic Distortion) je iznimno nizak – manji od 0,001% za MM odnosno manje od 0,005% za MC (mjereno na 1 kHz), dok je S/N odnos (signal/šum) izvrsnih za MM 88 dB te MC 76 dB. 

Proizvodnja ovog, kao i svih ostalih Micromega proizvoda, odvija se u Francuskoj, a biti će dostupan u bijelom i crnom finišu. Maloprodajna cijena na domaćem tržištu će biti 1.590 kuna, a prve količine bi se trebale pojaviti preko domaćeg distributera Sigma Audio Koncept na jesen.

INFO: www.sigma-audiokoncept.hr