Predstavljen Meridian Explorer USB DAC

Srijeda, 20.02.2013. 12:23

Britanski Meridian najavljuje svoj novi uređaj pod nazivom Explorer USB DAC. Riječ je o 'džepnom' USB digitalno-analognom pretvaraču visoke rezolucije, osmišljenog s ciljem pružanja najbolje moguće kvalitete reprodukcije glazbe s računala.

Explorer služi kao zamjena za zvučnu karticu i u tu svrhu koristi njegov DAC koji se napaja preko USB priključka. Koristi nagrađivanu Meridianovu tehnologiju za poboljšanje kvalitete zvuka, tako da se bilo koja glazbena datoteka, od MP3 do hi-rez datoteka, reproducira uz najbolji mogući zvuk.

Uređaj se može priključiti na računalo s Mac, Linux ili Windows operativnim sustavom te slušati preko slušalica ili se koristiti preko kućnog Hi-Fi sustava.

Meridian Explorer je u potpunosti asinkroni USB audio DAC klase 2 s 24bit/192kHz konverzijom i zasebnim low-jitter kristalnim oscilatorom za brzinu uzorkovanja od 44.1k i 48k. Ima varijabilni linijski izlaz, predpojačalo za slušalice, fiksni linijski izlaz (3.5mm priključak) i optički digitalni izlaz (rezolucija do 96kHz).

Koristi selektrirane dijelove poput visokokvalitetnih filtar kondenzatora i 6-slojne tiskane pločice, smještene u elegantnom metalnom kućištu. Explorer je sastavljen ručno u Meridianovoj tvornici u Cambridgeu, a cijena kod domaćeg distributera iznosi 2.380 kuna.

INFO: www.mediaaudio.hr