Novi Tara Labs RSC Air 1EX kabel

Četvrtak, 24.01.2013. 17:10

Jedan od američkih pionira u izradi audio kabela, Tara Labs, od nedavno je ponovno na hrvatskom tržištu kroz distribuciju tvrtke HD-multimedia. Nedavno su predstavili poboljšanja u njihovoj RSC seriji audio kabela gdje RSC Air 1EX interkonekt dolaze s novim EX zračnim tubama koje omogućuju dodatno razmicanje vodiča u prostoru kabela, čime se smanjuje ukupno induktivno djelovanje vodiča na signal.

Vodič je od punog presjeka što pruža izvrsnu vodljivost i istodobno pruža linearnu frekvencijsku karakteristiku kao kod tankog vodiča. Vrlo često u praksi je savijanje debelih kabela, posebno onih s tvrdim vodičem i zračnim tubama, izazivalo problema kod spajanja na komponente.

Posebnom konstrukcijom u verziji 1EX omogućeno je veće mehaničko savijanje kabla, tuba, samog vodiča i zaštitnog materijala koji okružuje vodič i formira oklop oko njega. Savitljivosti kabla pridonosi i nova inačica vodiča izvučena iz monokristala bakra visoke čistoće.

Novi vodič je dodatno presvučen posebnim antikorozivnim materijalom s ciljem smanjenja efekta oksidacije tijekom vremena. Kako sviraju ovi, a i ostali high-end kabeli tvrtke Tara Labs (npr. zvučnički kabeli RSC Prime M1 i ISM The One), možete iskusiti kod domaćeg distributera. 

INFOwww.hd-multimedia.hr