ProAc K6 - novi zvučnik u ponudi

Ponedjeljak, 07.01.2013. 21:53

Novi zvučnik u seriji Response, respektabilnog britanskog proizvođača ProAc, nosi oznaku K6 i logički je nastavak prestižne ProAc linije Carbon. K6 je zamišljen kao model koji treba približiti njihovu high-end tehnologiju široj publici.

On svojom pojavom sliči modelima iz Carbon serije iz koje je preuzeo dobro poznati "ribbonski" visokotonac i veliki kalotni srednjotonac (50 mm) smješten u ljevkasti otvor.

Razlikuju se u potpuno novim Kevlar niskotonskim zvučničkim jedinicama (2x165 mm) koje su izrađene ručnim lijevanjem (istovjetni tehnološki postupak kao i kod prestižne Carbon serije).

Kako navode u svojim specifikacijama: "…Kevlar kao materijal ima izvrsne odlike: malu specifičnu težinu i visoku čvrstoću što uz posebnu novu konstrukciju izlaznog bas-refleks otvora daje brz, izravan i linearni odziv kutije u niskim tonovima. S druge strane "Ribbon" visokotonska jedinica se frekvencijski penje do 30 kHz i u kombinaciji s Kevlar jedinicama omogućuje izvrsnu definiciju udaračkih instrumenata i niskih tonova…”

Tijelo kutije izrađeno je od HDF (mediapana visoke gustoće) različitih debljina, dodatno umrtvljeno bitumenom što je u konačnici rezultiralo stijenkom debljine 35mm. Zvučnik je namijenjen za pojačala od 10 - 250 W, ima frekvencijski raspon 25Hz - 30kHz, impedanciju 4 Ohm, a osjetljivost mu je 90 dB/1W/1m.

Dimenzije zvučnika (VxŠxD) su 1.185 x 215 x 340 mm, a težina po komadu iznosi 44 kg. Vanjska površina zvučnika može biti obrađena s četiri standardna finiša furnira (trešnja, bijeli, crni javor ili mahagonij) ili s dva premium (ružino drvo i abonos). Dostupnost i cijene ProAc Response K6, ali i ostalih ProAc zvučnika, možete provjeriti kod novog distributera za naše tržište.

INFO: HD-multimedia, www.hd-multimedia.hr