Lavardin od sada dostupan i u Hrvatskoj

Nedjelja, 23.09.2012. 15:15

Od nedavno je tvrtka HD-multimedia postala zastupnik renomirane francuske HiFi tvrtke Lavardin Technologies. Proizvodi tvrtke Lavardin su od svojeg nastanka (1996.) pobuđivali veliki interes u audio zajednici zbog specifične konstrukcije i odličnog zvuka.

Sva pojačala su zasnovana na njihovoj tehnologiji koja uklanjanja memorijsko ponašanje poluvodičkih elemenata, što u Lavardin navode da je glavni razlog i njihove iznimne kvalitete reprodukcije audio signala. 

Mnogi Lavardin proizvode po zvuku uspoređuju s cijevnim pojačalima koje na izlazu imaju jedan element pojačanja (SET). Prije nekoliko mjeseci Model IT proglašen jednim od 10 najboljih Europskih pojačala svih vremena od strane renomiranih časopisa HiFi Plus i The Absolute Sound.

Povodom obilježavanja 15 godina od nastanka ovog legendarnog modela pojačala, Lavardin je predstavio rafiniranu verziju koja nosi oznaku Model IT-15 (na slici). Iako je zadržao svojih 2 x 55 W na 8 Ohm, poboljšanja na samoj konstrukciji, koja su uslijedila nakon desetogodišnjeg razvoja osnovne sheme, dovela su to toga da se ovo pojačalo smatra njihovim najboljim dostignućem do sad.

Za naredno izdanje magazina u pripremi je test njihovog početnog modela integriranog pojačala Model IS (17.870 kn), koji daje 35 W po kanalu na 8 Ohm.

INFO: HD-multimedia